Субота
20.04.2024, 13:58
TV-SAT-REMONT
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід Файли ФотоальбомUkrainske.TV
SAT
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Ukrainske.TV
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Дорогий Гість, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватись!!! обо зайти на сайт як користувач.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум по ремонту TV-SAT » Інша техніка » Газові котли » Електроводонагрівачі (ЕВН)
Електроводонагрівачі (ЕВН)
AgentДата: Субота, 31.05.2014, 11:28 | Сообщение # 1
Профі по TV-SAT
Група: Адміністратор
Повідомлень: 996
Статус: Відсутній
Якщо розглядати електроводонагрівачі (ЕВН), то вони бувають двох основних типів: проточного та накопичувального (бойлери).Як вибрати водонагрівач накопичувального типу.Бойлер нагріває воду до 55-75 градусів, після чого підтримує її температуру в автоматичному режимі. Оскільки нагрів відбувається поступово, такий апарат не вимагає великої електричної потужності і в більшості випадків може бути підключений до стандартної електричної розетки. Навіть 150-літрові бойлери споживають, як правило, не більше за 1,5-2 кВт. Саме низьке електроспоживання, що дозволяє встановити накопичувальний водонагрівач практично в будь-якому приміщенні, забезпечує високий попит на ці прилади. Іншою перевагою накопичувальних водонагрівачів є те, що гаряча вода може витрачатися декількома водорозбірними точками, тобто одночасно можна включити душ і мити посуд на кухні. 
ЕлектроводонагрівачЗ іншого боку, до недоліків накопичувальних ЕВН можна віднести: необхідність проведення періодичного технічного обслуговування (заміни магнієвого аноду, промивання внутрішньої поверхні баку, чищення ТЕНів - нагрівальних елементів - від накипу); обмежений об'єм гарячої води, який можна використати без перерви на нагрів; та вельми відчутний час нагріву наступної "порції".Накопичувальні водонагрівачі розрізняються за багатьма параметрами, але, насамперед, за об'ємом баку. Місткість накопичувального водонагрівача може коливатися від 10 до 500 літрів. Щоб підібрати необхідний саме Вам об'єм, слід врахувати, що одній людині для душових процедур необхідно 25-30 літрів гарячої води. Зрозуміло, що гарячої води повинно вистачити для потреб всієї сім'ї. При цьому бажано, щоб при повсякденному користуванні водонагрівачем гаряча вода з баку забиралася не повністю: нагрівання нової порції води вимагає певного часу.Існує думка, що для душу досить 10 літрового водонагрівача. Нажаль, це не так. Для душу необхідно мінімум 4 літри теплої води на хвилину. Десятилітровий водонагрівач, змішуючи нагріту воду з холодною, на виході з душу видасть приблизно 20 літрів теплої води. Цього досить максимум на 5 хвилин душу. Потім піде лише холодна вода. Звичайно, влітку це буде трохи більше теплої води, а взимку - набагато менше (температура води у холодному водогоні взимку дуже низька). Тому водонагрівачі об'ємом 10-15 літрів використовуються для миття посуду, або щоб помити руки та вмитися.Спеціалісти рекомендують, з розрахунку на сім'ю і в залежності від передбачуваного місця застосування, наступні параметри водонагрівачів:Місце застосування Кількість чоловік у сім'ї 
1 2 3 4 5 
Мийка 5-10 л 15 л 15 л 30 л 30 л 
Душ 30 л 50 л 80 л 100 л 120 л 
Мийка + Душ 50 л 80 л 100 л 120 л 150 л 
Ванна 100 л 120 л 120 л 150 л 300 лЗрозуміло, що бойлери потребують відповідного місця для встановлення. Малооб'ємні компактні водонагрівачі можуть розташовуватися під раковиною у ванні чи прямо у душі. Бойлери місткістю 100 літрів і більше потребують окремо виділеного місця.Для того, щоб підігріти воду у бойлері об'ємом 100 л від 12 до 70 градусів потрібно, як правило, біля 3,5-4,5 годин. Вода в накопичувальних водонагрівачах остигає дуже повільно, як в термосі. У якісних приладів падіння температури не перевищує 0,25-0,5 градусів за годину. Тому в містах, де є пільговий нічний тариф на електроенергію, є сенс гріти воду вночі.Нижче наведено орієнтовний час нагріву води на 50°C в електричному накопичувальному водонагрівачі в залежності від його об'єму (при потужності ТЕНу 1,2 кВт):Об'єм, л Час нагріву, хвилин 
10 25 
30 90 
50 160 
80 240 
100 270Водонагрівачі випускаються у вертикальному або горизонтальному виконанні (деякі моделі можна розміщувати як вертикально, так і горизонтально). Якому типові надати перевагу, залежить лише від зручності розміщення водонагрівача в обраному приміщенні. Якщо Вам все одно, то логічніше купити вертикальний бойлер, бо він дешевший за горизонтальний.Майже усі моделі нагрівачів мають регулятор, що дозволяє встановлювати граничну температуру нагріву води. Також є можливість встановлювати мінімальну температуру, яка запобігає замерзанню води у нагрівачі, встановленому у приміщеннях, що не опалюються.Принципової різниці між накопичувальними нагрівачами різних виробників немає. Усі вони влаштовані майже однаково. Отож, ціна залежить від якості та теплоізоляції. Іноді два водонагрівачі одного внутрішнього об'єму мають зовсім різні зовнішні габаритні розміри. У якісних водонагрівачах провідних виробників багато місця займає теплоізоляція, за рахунок якої вода довго зберігає температуру. Це не лише економить електроенергію (гроші), але й призводить до менш частого вмикання/вимикання автоматики, що продовжує термін її служби.Також різниця в ціні залежить від якості емалі чи сталі, з якої виготовлено бак. Зрозуміло, щоб водонагрівач служив довго і надійно, він повинен бути зроблений з матеріалів з хорошими антикорозійними властивостями. Внутрішня поверхня у деяких (невеликих за об'ємом) бойлерах робиться з поліпропілену або з міді. Але найчастіше баки все ж роблять зі сталі, а на внутрішню поверхню наноситься шар захисної емалі чи кераміки. Емальована сталь - дуже міцний матеріал, стійкий до високих температур, до впливу хімічних речовин і є нетоксичним. Для збільшення терміну служби баку в ньому встановлюють антикорозійний анод. Служить антикорозійний анод до 7 років.


Світ єлектроніки для профі ---- http://tv-sat-remont.pl.ua/
 
Форум по ремонту TV-SAT » Інша техніка » Газові котли » Електроводонагрівачі (ЕВН)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





Ремонт та обслуговування техніки поштою Україна - TV-SAT-REMONT Наша компанія займається професійним ремонтом ноутбуків, ігрових консолей і планшетів. Багаторічний досвід роботи в галузі-це впевненість, що Ваше обладнання знаходиться в надійних руках. На Нас можна покластися, нам довіряють сотні клієнтів. Приходьте і перевірте нашу пропозицію.
SAT-PROF
Сайт не містить файлів вірусного характеру! Копіювання матеріалу можливо лише за згоди Адміністратора!

MyCorp tv-sat-remont © 2024