Пятниця
19.04.2024, 21:30
TV-SAT-REMONT
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід Файли ФотоальбомUkrainske.TV
SAT
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Ukrainske.TV
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Дорогий Гість, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватись!!! обо зайти на сайт як користувач.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум по ремонту TV-SAT » Інша техніка » Газові котли » Вибір котла і з чого складається система опалення
Вибір котла і з чого складається система опалення
tv-sat-remontДата: Неділя, 15.03.2009, 20:27 | Сообщение # 1
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 867
Статус: Відсутній
Якщо ви вирішили будувати приватний будинок, то ще на етапі проектування вам слід прийняти цілу низку важливих рішень. Якщо дизайн та інтер'єр - це питання з галузі творчості, то є питання, які мають вирішуватись з позицій жорсткого прагматизму. Тобто для будь-якого житла найважливішими є комунікації: енергопостачання, водопостачання, каналізації і опалення. І саме якість опалення впливатиме на те, наскільки комфортним буде ваше життя у новому будинку, та скільки грошей ви витрачатимете на його утримання, особливо взимку.

Коли слід починати?

Найчастіше будувати приватний будинок починають весною чи влітку. Ще на етапі проектування, до моменту, коли буде закладено перший фундаментний блок, Ви вже повинні точно знати, якою має бути система опалення, щоб потім не довелося ламати стіни, добудовувати димар чи приміщення котельної. Також слід врахувати, що пік продажів опалювального обладнання розпочинається в кінці літа та на початку осені. Тому в цей час Вам буде непросто знайти хороших спеціалістів для проектування та монтажу системи опалення.
З чого складається система опалення?

Якщо стисло, то основним пристроєм в системі опалення є котел. Саме від нього нагріта вода чи антифриз за допомогою циркуляційного насосу (у системі з примусовою циркуляцією) чи за допомогою природної циркуляції надходить у радіатори та віддає тепло, нагріваючи повітря у вашому будинку.

Плюсами системи з примусовою циркуляцією є:
- комфорт (можна підтримувати задану температуру в кожній кімнаті, економлячи пальне),
- більш висока якість системи,
- невеликий діаметр труб,
- менша різниця температур гарячої води, що виходить з котла, та охолодженої, що до нього надходить (це збільшує термін служби котла).

До мінусів можна віднести той факт, що насос працює від електрики. Тобто без електрики він не працює. Тому в нашій країні, використовуючи такий котел, слід подумати про систему аварійного електропостачання для циркуляційного насосу. Це може бути дизельний генератор або акумулятор (UPS - джерело безперебійного живлення).

В системі з природною циркуляцією насоса немає. Вода в системі рухається в наслідок того, що, як відомо з курсу шкільної фізики, гаряча вода є більш легкою (внаслідок нижчої щільності), тому піднімається вгору, а холодна - опускається донизу. Для такої системи використовуються труби більшого діаметру, регулювання температури в окремих приміщеннях є неможливим - доводиться обігрівати весь будинок, тому витрати палива є значно більшими.

Можна ще багато розповідати про особливості різних систем, способи розведення гарячої води по приміщенням, тощо, але, оскільки мета нашої статті - вибір котла, тому на цьому питанні і зупинимось детальніше.

 
Форум по ремонту TV-SAT » Інша техніка » Газові котли » Вибір котла і з чого складається система опалення
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





Ремонт та обслуговування техніки поштою Україна - TV-SAT-REMONT Наша компанія займається професійним ремонтом ноутбуків, ігрових консолей і планшетів. Багаторічний досвід роботи в галузі-це впевненість, що Ваше обладнання знаходиться в надійних руках. На Нас можна покластися, нам довіряють сотні клієнтів. Приходьте і перевірте нашу пропозицію.
SAT-PROF
Сайт не містить файлів вірусного характеру! Копіювання матеріалу можливо лише за згоди Адміністратора!

MyCorp tv-sat-remont © 2024