Четвер
28.03.2024, 16:02
TV-SAT-REMONT
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід Файли ФотоальбомUkrainske.TV
SAT
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Ukrainske.TV
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Дорогий Гість, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватись!!! обо зайти на сайт як користувач.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум по ремонту TV-SAT » Інша техніка » Газові котли » Який вид палива є оптимальним
Який вид палива є оптимальним
tv-sat-remontДата: Неділя, 15.03.2009, 20:27 | Сообщение # 1
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 867
Статус: Відсутній
Перш за все вам слід визначитися, використання якого палива є більш вдалим для вас та місцевості, де знаходиться будинок. Існують наступні варіанти: газ, рідке (дизельне) пальне, електрика, тверде паливо (вугілля, дерево, кокс тощо).

Газові котли

Якщо до вашого будинку підведено газопровід, то, в більшості випадків, оптимальним вибором є газовий котел, тому що на сьогодні це поки що найдешевший вид палива.

Переваги газових котлів:
1. Простота в експлуатації: магістральний газ подається постійно (є котли, що можуть працювати від балонного газу, але це дуже дорого).
2. Дешеве паливо при високому ККД.
3. Може обігріти приміщення великого розміру.

До недоліків слід віднести:
1. Перед встановленням газового котла необхідно одержати відповідні дозволи та оформити певні документи. При цьому слід врахувати, що дотриматись усіх вимог та нормативів у нашій державі майже неможливо, тому доведеться "домовлятись". При цьому, оскільки газ - це потенційна небезпека, то кожна організація намагається зняти із себе зайву відповідальність. Але часто оформлення документації бере на себе монтажна фірма (сервіс) за окрему плату.
2. Багато хто вважає газовий котел небезпечним, тому що є відкрите полум'я та можливий витік газу.
3. Часто буває, що тиск у газопроводі то підвищується, то знижується. Через це полум'я пальника стає то більшим, то меншим. Буває, що полум'я настільки маленьке, що вогонь спалює сам пальник. І навпаки: якщо полум'я занадто велике, перегрівається котел (у результаті може "прогоріти" корпус котла). Правда, існують спеціальні, виносні пальники. Такі пальники коштують приблизно 1500 доларів (майже в таку ж суму обійдеться і сам котел).
4. Для газового котла необхідні димар і добре провітрюване приміщення з окремим виходом на вулицю. При цьому потрібно, щоб котел не стояв упритул до стіни або між двома стінами. Крім того, потрібно, щоб вільно відкривалися двері в приміщення: для горіння ґнота і для роботи пальника необхідний приплив кисню. Котел потрібно встановлювати на відстані 30-50 см від стін, у залежності від моделі і розміру котла.
5. Газовий котел повинен бути обов'язково оснащений автоматикою, що запобігає витоку газу і перекриває газову трубу, якщо раптом такий витік станеться.

Газові котли бувають настінними та традиційними, що встановлюються на підлогу.

В традиційних котлах теплообмінник, як правило, зроблено з чавуна чи сталі. Сталеві - легші, не бояться ударів під час транспортування. У чавунних теплообмінник є товщим, що продовжує термін його служби, але більш крихким.

Настінні котли - це комплексний пристрій, у якому, як правило, міститься не лише нагрівач, теплообмінник та пристрій для управління, але ще й один або два циркуляційних насоси, розширювальний бак, манометр, термометр, система безпеки тощо.

Принциповою відмінністю, у більшості випадків, між настінними котлами і котлами, що встановлюються на підлогу, є матеріал, з якого виготовлено теплообмінник. У настінних котлах це мідь, а в стаціонарних - або сталь, або чавун.

Переваги настінних котлів:
низька вартість
компактні розміри
невелика маса
придатність для систем поквартирного опалення

Основні недоліки настінних котлів:
менший термін служби
обмеження за потужністю (не більше 31-35 КВт)
обмеження при використанні антифризу (більшість виробників забороняє заливати антифриз у свої котли)
велика чутливість до якості (чистоти) теплоносія і водопровідної води.

За способом викидання відпрацьованих газів котли діляться на моделі з природною та примусовою тягою.

В котлах з примусовою тягою гази відводяться назовні через спеціальний шланг за допомогою вентилятора, вбудованого в котел. Котли з природною тягою потребують будівництва димаря. Загалом, чим вищим буде димар, тим кращою буде тяга. Існують також моделі з так званим коаксіальним димарем. Такий димар - це двошаровий шланг, по одному каналу якого до котла потрапляє необхідне для горіння повітря (при цьому кисень у приміщенні, де стоїть котел, не згоряє), а по іншому - відводяться назовні продукти згоряння. За сьогоднішніми стандартами такі котли можна використовувати навіть для опалення міських квартир до 9-го поверху включно, адже приробити димар до багатоповерхового будинку неможливо.

 
Форум по ремонту TV-SAT » Інша техніка » Газові котли » Який вид палива є оптимальним
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





Ремонт та обслуговування техніки поштою Україна - TV-SAT-REMONT Наша компанія займається професійним ремонтом ноутбуків, ігрових консолей і планшетів. Багаторічний досвід роботи в галузі-це впевненість, що Ваше обладнання знаходиться в надійних руках. На Нас можна покластися, нам довіряють сотні клієнтів. Приходьте і перевірте нашу пропозицію.
SAT-PROF
Сайт не містить файлів вірусного характеру! Копіювання матеріалу можливо лише за згоди Адміністратора!

MyCorp tv-sat-remont © 2024