Четвер
18.04.2024, 21:12
TV-SAT-REMONT
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід Файли ФотоальбомUkrainske.TV
SAT
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Ukrainske.TV
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Дорогий Гість, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватись!!! обо зайти на сайт як користувач.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум по ремонту TV-SAT » Інша техніка » Газові котли » Котли, що працюють на декількох видах палива
Котли, що працюють на декількох видах палива
tv-sat-remontДата: Неділя, 15.03.2009, 20:29 | Сообщение # 1
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 867
Статус: Відсутній
Нерідко зустрічаються котли з камерою для спалювання твердого палива й можливістю установки пальників, що працюють на газі і рідкому паливі. Це зручно у випадках, коли у Вас тимчасово або періодично немає змоги використовувати газ, чи просто є бажання мати про запас різні варіанти.

Рідше зустрічаються котли, що можуть працювати як на газі, рідкому і твердому паливі, та мають вбудований ТЕН для електричного опалення. На перший погляд - це ідеальний варіант. Але, якщо поміркувати, то не так часто виникають ситуації, коли Вам знадобиться використання усіх видів палива. А якщо взяти до уваги, що такий котел нерідко коштує більше, ніж сума трьох окремих котлів, що працюють на перерахованих вище видах палива, то стає зрозуміло, що попит на такі котли обмежений.

Головною перевагою таких комбінованих котлів є те, що вони можуть працювати на різних видах палива.

Переваги: При відсутності одного палива може працювати на іншому.
Недоліки: Більш висока ціна в порівнянні з монопаливним котлом.

Вибір потужності котла

Щоб підібрати котел потрібної потужності, що дозволить при мінімальних витратах енергоносіїв обігріти Ваше приміщення, слід врахувати наступне.

Орієнтована потужність котла для добре утепленого будинку при висоті стель до 3 м визначається співвідношенням: 1 КВт потужності котла на 10 м2 опалювальної площі. Зрозуміло, що якщо Ваш будинок погано утеплений, або Ви хочете опалювати скляну веранду, то Вам буде потрібно збільшити потужність. Окрім того, бажано врахувати, що, якщо крім опалення Ви захочете за допомогою котла ще й одержувати гарячу воду, то необхідна потужність може збільшитися ще на 20-50%. Але остаточний розрахунок необхідної потужності варто довіряти лише спеціалістам-теплотехнікам - тут важливо не переекономити.

Зорієнтувавшись, яка потужність вам потрібна, Ви зможете приблизно оцінити вартість устаткування та його параметри (розміри, вага тощо).

І останнє, що стосується потужності котла. У рекламних буклетах або в інструкціях на котел вказується потужність, яку розраховано за умови нормального рівня тиску газу. У вітчизняних же мережах тиск часто є набагато нижчим і, відповідно, реальна потужність, котру буде мати котел, може істотно відрізнятися від зазначеної в його характеристиках (природно, в менший бік).

Гаряче водопостачання (ГВП)

Для одержання гарячої води можна поставити проточний або накопичувальний водонагрівач, що працює незалежно від котла, що забезпечує опалення. Водонагрівач може бути електричним або газовим, можливі і комбінації з твердим паливом. Газовий проточний водонагрівач часто називають газовою колонкою. Про газові й електричні водонагрівачі, як проточні, так і накопичувальні

У даній же статті ми розглянемо варіанти підготовки гарячої води з використанням котла. Котел, що окрім опалення забезпечує ще і ГОП, називається двоконтурним. Двоконтурний котел може бути проточного типу або з вбудованим бойлером.

У випадку, коли потреби в гарячій воді не дуже великі (біля 10-15 л/хв при нагріванні на 30 С), то логічним є придбання двоконтурного котла проточного типу.

Більш комфортні умови гарячого водопостачання можна одержати, установивши котел з вбудованим бойлером. Його основні переваги - це 45-60 літрів (у залежності від моделі) гарячої води, постійно готових до використання. Окрім того, бойлер дозволяє мати на якийсь час запас гарячої води у випадку відключення газу. Але, звичайно, за комфорт доводиться платити, і деякі недоліки в котлів з вбудованим бойлером теж існують - це більші габарити і вага, а також більші витрати газу для підтримки води в бойлері постійно нагрітою.

Якщо ж Ви звикли витрачати багато гарячої води й у Вас кілька точок забору води, що працюють одночасно, та ще й з великим споживанням гарячої води (ванна, джакузі, душ тощо), то можна до одноконтурного котла (як, утім, і до двоконтурного), підключити бойлер великого обсягу, наприклад 200 літрів. Практично завжди це гарантує задоволення потреб у гарячій воді навіть дуже вимогливого покупця.

Порівнюючи два варіанти двоконтурної схеми теплопостачання індивідуального будинку можна виділити наступні переваги двоконтурного котла:
максимальна компактність;
мінімальні терміни монтажу;
менша вартість (з урахуванням витрат на комплектуючі і вартості монтажу);
виграшний зовнішній вигляд, як при розміщенні двоконтурного котла в загальному корпусі, так і при установці корпусів котла і бойлера однакового дизайну у вертикальній або горизонтальній комбінаціях.

До недоліків двоконтурного котла можна віднести:
обмеження за потужністю ГВП (особливо для настінних котлів) і за місткістю бойлерів (не більш 120-160 л);
обмеження за потужністю котла (в однокорпусному виконанні, як правило, не більш 40-50 КВт);
підвищена шумність деяких одноконтурних сталевих котлів з компонуванням "бойлер зверху";
ускладнений доступ до елементів устаткування, тому більші ремонтні витрати;
неможливість експлуатації одноконтурного котла під час ремонту бойлера.

У будь-якому випадку, одноконтурний котел, доукомплектований бойлером, має набагато більші можливості по забезпеченню необхідної потужності ГВП у будинку підвищеної комфортності

 
Форум по ремонту TV-SAT » Інша техніка » Газові котли » Котли, що працюють на декількох видах палива
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





Ремонт та обслуговування техніки поштою Україна - TV-SAT-REMONT Наша компанія займається професійним ремонтом ноутбуків, ігрових консолей і планшетів. Багаторічний досвід роботи в галузі-це впевненість, що Ваше обладнання знаходиться в надійних руках. На Нас можна покластися, нам довіряють сотні клієнтів. Приходьте і перевірте нашу пропозицію.
SAT-PROF
Сайт не містить файлів вірусного характеру! Копіювання матеріалу можливо лише за згоди Адміністратора!

MyCorp tv-sat-remont © 2024