Вівторок
23.04.2024, 18:52
TV-SAT-REMONT
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід Файли ФотоальбомUkrainske.TV
SAT
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Ukrainske.TV
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Дорогий Гість, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватись!!! обо зайти на сайт як користувач.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум по ремонту TV-SAT » Інша техніка » Газові котли » Як вибрати проточний водонагрівач
Як вибрати проточний водонагрівач
tv-sat-remontДата: Неділя, 15.03.2009, 20:30 | Сообщение # 1
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 867
Статус: Відсутній
У проточних водонагрівачах вода нагрівається відразу, проходячи через нагрівальний елемент великої потужності (як правило, від 3 до 28 кВт). При цьому слід відмітити помилковість думки, що ці прилади споживають багато електроенергії. Як показують розрахунки, питома витрата електроенергії у них майже така ж, як і у накопичувальних ЕВН. Це зрозуміло, бо витрати електроенергії залежать від температури води на вході та на виході, а не від часу її нагріву. Але, оскільки нагрів води у таких водонагрівачах відбувається за дуже короткий час, тому вони мають набагато більшу потужність.

Отож, проточні водонагрівачі вимагають спеціальної проводки (автоматів, лічильників та іншого) та відповідних дозволів на встановлення. Якщо Ви любите ніжитись у ванні, то Вам буде потрібен водонагрівач, що має потужність не менше ніж 13 кВт. Для нього потрібне живлення на три фази з напругою у 380 В. Стає зрозумілим, що перед встановленням у себе будь-якого проточного водонагрівача слід обов'язково проконсультуватися з електриком.

До переваг проточних ЕВН відносять можливість видавати необмежену кількість нагрітої води і відсутність необхідності регулярного технічного обслуговування. Є і свої вади. З допомогою проточного ЕВН неможливо забезпечити гарячою водою декілька точок одночасно, тому що потік води через нагрівальний елемент обмежено. На відміну від накопичувальних водонагрівачів, проточні видають теплу воду, а не гарячу (не можна наточити відро справді гарячої води).

Майже усі моделі нагрівачів мають регулятор, що дозволяє встановлювати граничну температуру нагріву води.

У залежності від призначення проточного ЕВН, Вам буде потрібна різна кількість гарячої води. Так, для умивальника потрібно біля 1,5-2 л/хвилину, для душу - біля 4 л/хв, для комбінованого використання - від 6 л/хв. Відповідно до цього слід вибирати і потужність приладу. На основі багаторічного досвіду, спеціалісти рекомендують такі показники потужності:

• для рукомийника: 3-6 кВт;
• для душа: від 7 кВт;
• комбіновані: від 8 кВт.

Монтаж та обслуговування.

Щоб водонагрівач безпечно та безвідмовно виконував свої функції, треба кваліфіковано виконати його монтаж.

Перш за все слід правильно вибрати місце для розміщення приладу. Для цього треба звернути увагу на спеціальне позначення, що є у документації до приладу та/або на спеціальній табличці на самому нагрівачі - IP. Це Міжнародний клас захисту, що позначається двома цифрами:

перша цифра - захист від контактів або попадання чужорідних тіл:

• 1 - рука, чужорідні тіла крупних розмірів;
• 2 - палець, чужорідні тіла середніх розмірів
• 4 - дріт, чужорідні тіла розміром > 1 мм;
• 5 - повний захист (в т.ч. і вид пилу);

друга цифра - захист від потрапляння води:

• 0 - відсутність особливого захисту;
• 1 - краплі води, що падають згори;
• 3 - захист від дощу або бризок під кутом 60°;
• 4 - захист від бризок з усіх напрямів;
• 5 - захист від водяних струменів з усіх напрямів.

Найчастіше водонагрівачі мають захист IP24 або IP25. Це означає, що водонагрівач з позначенням IP24 має захист від потрапляння бризок води. Такий нагрівач можна встановити у ванній кімнаті, але подалі від раковини чи душу. А водонагрівачу з IP25 не страшні навіть водяні струмені, а значить, його можна прикріпити де завгодно. Правда, щоб не ризикувати, все одно краще монтувати прилад окремо.

За способом кріплення накопичувальні водонагрівачі бувають настінні та для встановлення на підлогу (об'ємом від 150 літрів). Перш ніж купити модель настінного водонагрівача, треба чітко визначити місце його установки: над раковиною або під раковиною. Треба бути уважним: водонагрівачі з верхнім і нижнім підключенням зовні практично не відрізняються. Різниця лише в розташуванні ТЕНа! Але майте на увазі, що прилад з верхнім підключенням в жодному разі не можна встановлювати під раковиною. Процес нагріву води стане некерованим.

Як встановити водонагрівач? У комплект водонагрівача окрім паспорту та інструкції з експлуатації обов'язково входить схема монтажу в масштабі 1:1. Там вказано усі отвори, які треба просвердлити. Причому для настінних приладів великого об'єму потрібні спеціальні кронштейни.

Також запам'ятайте важливе правило підключення водонагрівача: після установки і підключення до водопроводу необхідно заповнити його водою. І лише потім вмикати

А тепер найважливіша річ. Усі бойлери накопичувального типу потребують можливості знижувати надлишковий тиск, що виникає всередині баку під час нагрівання води внаслідок її розширення. Здійснюється це за допомогою спеціального клапану надлишкового тиску. Це запобіжний пристрій, що перешкоджає бойлерові вибухнути.

Якщо до комплекту бойлеру входить спеціальна фурнітура - змішувач, душова насадка тощо, то клапан, як правило, знаходиться всередині такої фурнітури. Під час нагріву води з краника просто буде крапати вода (конденсована пара). Ні в якому разі не замінюйте таку фурнітуру власною, нехай більш модною та стильною! Інакше бойлер може вибухнути.

В усіх інших випадках клапан надлишкового тиску або постачається у вигляді окремого вузла, що або входить до комплекту бойлеру, або постачається окремо. Слід обов'язково придбати цей пристрій разом з бойлером, оскільки при виборі клапану потрібна консультація продавця (клапани бувають розраховані на різний тиск).

Також Ви повинні розуміти, що кількість води, яка витікає з клапану великого бойлеру під час його нагріву може бути досить великою. Тому слід завчасно потурбуватись про можливість збору цієї води в якусь єм%
Автор: Сергій Редчиць

 
Форум по ремонту TV-SAT » Інша техніка » Газові котли » Як вибрати проточний водонагрівач
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





Ремонт та обслуговування техніки поштою Україна - TV-SAT-REMONT Наша компанія займається професійним ремонтом ноутбуків, ігрових консолей і планшетів. Багаторічний досвід роботи в галузі-це впевненість, що Ваше обладнання знаходиться в надійних руках. На Нас можна покластися, нам довіряють сотні клієнтів. Приходьте і перевірте нашу пропозицію.
SAT-PROF
Сайт не містить файлів вірусного характеру! Копіювання матеріалу можливо лише за згоди Адміністратора!

MyCorp tv-sat-remont © 2024