кремінь | Дата: Субота, 11.09.2010, 01:22 | Сообщение # 1 |
Користувач
Група: Постійні користувачі
Статус:
| ВІтаю всіх Проблема пошуку несправних р/елементів завжди була і залишається актуальною.З розвитком елементної бази це питання ще більше ускладнюється.,,Дідівські"методи часто-густо виявляються безсилими перед поставленими завданнями. За останній час з'явилося багато аматорських схем і готових приладів по цій проблематиці. Ось і вирішив створити нову тему. Розраховую на підтримку шановного товариства. Думаю вартує розпочати з конденсаторів,бо виявляється одна маленька,,бочечка",може викликати велику головну біль. Як відомо,електролітичні конденсатори мають три основні ,,хвороби"-втрату ємкості,підвищений ЕПО або ESR,підвищений струм витоку. Як показує практика,визначальною характеристикою конденсатора є ЕПО або ESR.Його поступове або різке збільшення,погіршує роботу конденсатора і провокує багато проблем в роботі різноманітних схем. Розглянемо декілька вимірювачів ESR,аналогових і цифрових,перевірених практикою і які показали хороші результати. Почнемо з аналогових,бо вони простіші у виготовленні і налаштуванні,а також не потребують значних витрат. Я вже дав посилання на прилад вище і щоб було більш зрозуміло -переклад на російській мові.За браком часу,подробиці пізніше. http://radioxpress.wz.cz/rxp_lab/lab_general/index.html?/rxp_lab/lab_general/meter/esr_a1.html
Слава Україні
Повідомлення відредактував кремінь - Субота, 11.09.2010, 01:23 |
|
| |
Rostyk | Дата: Неділя, 12.09.2010, 00:36 | Сообщение # 2 |
Administrator
Група: Адміністратор
Статус:
| Дякую шановний за інфу!Я попрошу виложи це все на наш проект sat-prof.com.ua там більше профі
http://sat-prof.com.ua/
|
|
| |
кремінь | Дата: Вівторок, 14.09.2010, 16:11 | Сообщение # 3 |
Користувач
Група: Постійні користувачі
Статус:
| не потрібно бути великим,, профі,"щоб зробити цей вимірювач.достатньо бажання.а якщо його бракує-треба купувати.ціна починається від 70$. Під лежачий камінь вода не тече.
Слава Україні
|
|
| |