Субота
20.04.2024, 08:38
TV-SAT-REMONT
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід Файли ФотоальбомUkrainske.TV
SAT
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Ukrainske.TV
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Дорогий Гість, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватись!!! обо зайти на сайт як користувач.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум по ремонту TV-SAT » Інша техніка » Інша техніка » Найпростіший жук в телефон
Найпростіший жук в телефон
tv-sat-remontДата: Вівторок, 24.03.2009, 23:41 | Сообщение # 1
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 867
Статус: Відсутній
Найпростіший жук в телефон
Отже, мова піде про створення найпростішого мініатюрного передавача тобто жучка для прослуховування телефону. Цей жукек здатний передавати всі розмови на відстань до 40м. Спочатку Обясните позначення на схемі. Прямокутники це резистори. Вимірюються в Омаха (кілоомах, мегаомах), позначаються буквою R. Дві паралельні дефіси - конденсатори. Вимірюються в Фарадей (пікофарадах, мікрофарадах), позначення C. VT - транзистор. Транзисторів існує багато видів, про вибір конкретного трохи пізніше. L1 це котушка індуктивності. Преставляє із себя просто шматок проволки, намотанний на оправу. Власне схема:

R1 - 47 кОм
R2 - 330 Ом
С1 = C2 - 30 ПФ. Якщо працювати не буде, то спробуйте поставити 47 пФ або 68 пФ.
L1, VT1 - див. текст.

Конструювання та НАСТРОЙКА: Спочатку треба намотати катушку L1. для цього знадобиться мідний дріт діаметром 0.4 мм, покрита лакової ізоляцією (скорочене позначення - ПЕВ). Потрібно намотати 6 витків цого дроту на стрижень від кульковою ручки. Далі акуратно ножем зачищається третій виток котушки, так щоб можна було припаяти до нього видвід. Катушка має бути рівною, виток до витка. Друга важлива деталь у схемі - транзистор. Тут найкраще підходить забугровий BC547BP. Можна і наші, тут вибір побольший є: КТ315, КТ3102, КТ368, КТ326, КТ3130 з будь-яким літерним індексом. На схемі буквами позначені висновки транзистора: база (б), колектор (к), емітером (е). Де який у конкретного транзистора, скажуть у магазині чи можна запитати в нас на форумі. Всі резистори у схемі типу МЛТ-0.125, конденсатори керамічні. Тепер паяєм жука за схемою. Якщо паяти нічим то виводи деталей можна просто скрутити. Коли все буде готове, можна приступити до налаштування. Підключаємо жука в розрив лінії, як показано на малюнку. Після розриву одного проводу вийде два кінці, один плюс, інший мінус. Дізнатися де який можна тестером.

Знімаємо трубку телефону, шукаємо сигнал FM приймачем (88-108 мГц). Якщо звук пошкодженим, значить катушка намотана криво, доведеться перемотати. Ще це може бути з-за транзистора. З забугровим якість гарантовано, з нашими немає. Далі налаштовуємо жук на вільний ділянку діапазону. Щоб підвищити частоту, треба розсунути витку котушки, і навпаки. Ну ось начебто і все. Насамкінець хочу сказати, що застосування даного девайсу добре описано в УК РФ, так що перед складанням раджу прочитати:)

Додатки: Цей жук такий простий що скільки я його не робив, він здавався великим ;-) 8) Це в мене вже невелика параноя багостроітеля - все здається великим і величезним :-)... Ще я і вирішив забацати жук всередині котушки:-О Ось що з цього вийшло:

Якщо чесно сказати я не очікував, що жучок запрацює. Тепер постараюсь трохи сказати про те, як мені це вдалося, причому у всіх подробицях :-). Збірка починається з котушки., Яка містить ті ж 6 витків, але на стержні від Гелевая ручки. Слід заздалегідь зачистити і облуди її кінці, тк якщо ви будете робити це з вже намотанної котушки, то їй настане пиздец ;-) Потім беремо транзистор і запаюємо прямо на нього резистор зміщення (між колектора і базою), на базі під кутом 90 паяємо перехідною кондюк. Потім все це поміщається всередину котушки, емітером транзистора зсередини припаюється до середини котушки. Все це досить добре видно на знімках, решта на жаль залишилася за кадром :-). Монтаж інших деталей проводиться за допомогою тонкого дроту, на схемі ПЕВ-0.15.

Схема і малюнки в вкладенях:

Прикріплення: 3214696.rar (10.5 Kb)
 
misha1shaДата: Вівторок, 24.04.2012, 11:37 | Сообщение # 2
Користувач
Група: Постійні користувачі
Повідомлень: 11
Статус: Відсутній
tv-sat-remont, Може спочатку до школи, а потім вже щось пробувати писати???
 
RostykДата: Вівторок, 31.07.2012, 20:35 | Сообщение # 3
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1647
Статус: Відсутній
misha1sha, школу вже пройшли та паяти можемо...

http://sat-prof.com.ua/
 
Форум по ремонту TV-SAT » Інша техніка » Інша техніка » Найпростіший жук в телефон
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





Ремонт та обслуговування техніки поштою Україна - TV-SAT-REMONT Наша компанія займається професійним ремонтом ноутбуків, ігрових консолей і планшетів. Багаторічний досвід роботи в галузі-це впевненість, що Ваше обладнання знаходиться в надійних руках. На Нас можна покластися, нам довіряють сотні клієнтів. Приходьте і перевірте нашу пропозицію.
SAT-PROF
Сайт не містить файлів вірусного характеру! Копіювання матеріалу можливо лише за згоди Адміністратора!

MyCorp tv-sat-remont © 2024