Субота
30.03.2024, 03:29
TV-SAT-REMONT
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід Файли ФотоальбомUkrainske.TV
SAT
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Ukrainske.TV
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Дорогий Гість, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватись!!! обо зайти на сайт як користувач.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум по ремонту TV-SAT » Інша техніка » Інша техніка » Загальні відомості про резистор
Загальні відомості про резистор
RostykДата: Субота, 11.04.2009, 13:50 | Сообщение # 1
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1647
Статус: Відсутній
Резистор - це пасивний елемент радіоелектронної апаратури, призначений для створення в електричної ланцюга необхідної величини електричного опору, що забезпечує перерозподіл та регулювання електричної енергії між елементами схеми.

В залежності від призначення резистори бувають загального і спеціального призначення. До останніх відносяться прецезіонние, сверхпрецезіонние, високочастотні, високомегаомние, високовольтні.

Резистори загального призначення, як видно з назви, що використовуються у вузлах, блоках, апаратурі загального призначення. Говорячи розумними словами, ці деталюшкі застосовуються в якості навантажень активних елементів, поглиначів, дільників в ланцюгах харчування, елементів фільтрів, шунт, RC-ланцюгах формування сигналів та іншої фігня. Ці резистори мають діапазон номінальних опорів від 1 Ом до 10 МОм, допуски ± 1%, ± 2%, ± 5%, ± 10%, ± 20%.

Прецезіонние і сверхпрецезіонние резистори відрізняються високою стабільністю параметрів і високою точністю виготовлення. Ці резистори мають допуску від ± 0,0005 до 0,5%. Дані резистори застосовуються в основному у вимірювальних приладах, системах автоматики, лічильно-вирішальних пристроях, да и вообще там, де необхідна висока точність параметрів.

Високочастотні резистори відрізняються малими власними ємністю та індуктивності. Застосовуються в високочастотних ланцюгах, кабелях і волноводах.

Високовольтні резистори призначені для роботи при великих напругах, скажімо так от едениц до десятків киловольт.

Високомегаомние резистори мають діапазон номінальних опорів від десятків мега до едениц тера. В основному працюють в режимі малих струмів.

В залежності від способу захисту від зовнішніх факторів резистори поділяються на ізольовані, неізольованих, герметизовані, вакуумні.

Ізольовані резистори мають ізоляційне покриття, наприклад, лак, компаунд, і допускають торкання своїм корпусом токоведущіх частин радіоапаратури, то бишь можна в будь-якому усройстве копирсатися викруткою (або молотком, а краще кувалдою) і не боятися закоротіть чого-небудь на що-небудь. У неізольованих резисторів все навпаки, тобто вони без покриття з усіма відповідними наслідками.

Герметизовані резистори мають герметичну конструкцію корпусу, що виключає вплив навколишнього середовища на його внутрішній простір. Герметизується резистор шляхом опрессовкі спеціальним компаундом.

У вакуумних резисторів резистивний елемент поміщений в спеціальну вакуумну колбу.

За матеріалом резистивних елемента резистори бувають дротові, непроволочние і металлофольговие. Дротяні резистори виконуються, як видно з назви, з струмопровідних дроту, що володіє великою питомою опором. Для її виготовлення застосовують такі сплави, як манганін, константан, нікелін. Непроволочние резистори виконуються на певному діелектричної підставі, покритим матеріалом з деяким опором (резістів). Цим самим резістівом можуть бути плівки або об'ємні композиції з високою питомою опором.

У металлофольгових резисторів резістівом є фольга певної конфігурації.

Непроволочние резистори можна розділити на тонкоплівкових, толстопленочние та об'ємні.

Тонкоплівкових (товщина шару в нанометрів) резюкі в свою чергу можна розділити на металлодіелектріческіе, металлоокісние і металізованим з резистивних елементом у вигляді мікрокомпозіціонного шару з діелектрика і металу, або тонкої плівки окису металу або сплаву металу, вуглецеві і бороуглеродістие, переводить елемент яких представляє собою плівку пиролитическая вуглецю або бороорганіческіх сполук.

До толстопленочним (товщина в долях міліметра) відносять лакосажевие, керметние і резистори на основі проводять пластмас (бувають і такі). Проводять резистивні шари толстопленочних і об'ємних (товщина в еденицах міліметрах) резисторів представляють собою гетерогенну систему (композицію) з декількох фаз, отримувану механічним змішуванням проводить компонента, наприклад графіту або сажі, металу або оксиди металу, з органічними або неорганічними наповнювачами, пластифікаторами або затверджувачем. Після термообробки утворюється монолітний шар з необхідним комплексом параметрів.

В об'ємних резистора в якості сполучного компонента використовуються органічні смоли або стеклоемалі. Проводять компонентом є вуглець.

У керметних шарах проводять основним елементом є металеві порошки та їх суміші, які являють собою керамічну основу з рівномірно розподіленими частками металу.

Резистори ще бувають напівпровідникові (терморезістори, тензорезістори, магніторезістори, фоторезістори і т. п.).


http://sat-prof.com.ua/
 
Форум по ремонту TV-SAT » Інша техніка » Інша техніка » Загальні відомості про резистор
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





Ремонт та обслуговування техніки поштою Україна - TV-SAT-REMONT Наша компанія займається професійним ремонтом ноутбуків, ігрових консолей і планшетів. Багаторічний досвід роботи в галузі-це впевненість, що Ваше обладнання знаходиться в надійних руках. На Нас можна покластися, нам довіряють сотні клієнтів. Приходьте і перевірте нашу пропозицію.
SAT-PROF
Сайт не містить файлів вірусного характеру! Копіювання матеріалу можливо лише за згоди Адміністратора!

MyCorp tv-sat-remont © 2024