Пятниця
29.03.2024, 04:06
TV-SAT-REMONT
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід Файли ФотоальбомUkrainske.TV
SAT
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Ukrainske.TV
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Дорогий Гість, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватись!!! обо зайти на сайт як користувач.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум по ремонту TV-SAT » Телевізійна техніка » Кінескопні телевізори » Регульвовка телевізора Samsung шассі KS1A
Регульвовка телевізора Samsung шассі KS1A
RostykДата: Вівторок, 07.04.2009, 20:44 | Сообщение # 1
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1647
Статус: Відсутній
Базове шасі KS1A конструктивно складається з двох друкованих плат - основний і кінескоп. У залежності від модифікації базового шасі телевізори на його основі можуть приймати і обробляти сигнали мовлення телебачення всіх аналогових стандартів і систем. Шасі виконано на новій мікросхеми сімейства Ultimate One Chip (UOC) TDA935x компанії Philips Semiconductors. Ця мікросхема являє собою третього покоління відомих телевізійних інтегральних мікросхем, сімейства One Chip Television. У мікросхеми UOC застосовані суміщені технології Bi СMOS і CMOS, що дозволило об'єднати в одному корпусі повний Відеопроцесори з відеодетектором і демодулятор звуку, декодер телетексту, що приймає всі міжнародні стандарти мовлення, і мікропроцесор на базі кристалу 80С51 з розширеним набором функцій.

Опис блок-схеми шасі KS1A

Блок-схема шасі KS1A і осціллограмми в основних контрольних точках представлені на рис. 1. Сигнал ПЧ (осціллограмма TP07) з виходу селектора каналів через ВЧ-підсилювач, що компенсують загасання сигналу в фільтрах на ПАР, надходить на перемикає полосовой фільтри ПАР. Фільтр SF101S виділяє сигнал ПЧ зображення, що поступає далі на вив. 23, 24 мікросхеми Відеопроцесори IC201S. Демодулірованний відеосигнал (осціллограмма TP10) знімається з вив. 38 Відеопроцесори на зовнішню схему режекторних фільтрів, переважна поднесущую звукового сигналу. Відеосигнал, що формується на виході схеми режекторних фільтрів (осціллограмма TP11), подається на вив. 40 Відеопроцесори, а також через вузол входів / виходів на зовнішні пристрої. Відеосигнал від зовнішніх пристроїв надходить на вив. 42 IC201S. З відеосигналу Відеопроцесори формує сигнали основних кольорів, які з вив. 51, 52, 53 (осціллограмми TP04, TP05, TP06) через з'єднувач CN501 подаються на мікросхему IC501 підсилювача RGB сигналів плати кінескоп. У свою чергу, знімається з плати кінескоп сигнал стабілізації темнового струму кінескоп (осціллограмма TP12) надходить на вив. 50 Відеопроцесори.

Фільтр SF102S виділяє сигнал ПЧ звуку, який далі подається на IC101 - мікросхему перетворювача ПЧ і ЧС-демодулятор звуку (вив. 1, 2 мікросхеми). Застосування перемикає фільтрів дозволяє здійснювати прийом сигналів різних стандартів. Демодулірованний звуковий сигнал з вив. 12 мікросхеми IC101 подається на вив. 32 Відеопроцесори (осціллограмма TP14). З вив. 28 Відеопроцесори звуковий сигнал знімається на вузол входів / виходів для подачі на зовнішні пристрої. У свою чергу звуковий сигнал від зовнішніх пристроїв через вузол входів / виходів надходить на вив. 35 Відеопроцесори (осціллограмма TP15). На зовнішній УНЧ IC601 регульований звуковий сигнал надходить з вив. 44 IC201S. Посилений звуковий сигнал з виходів УНЧ (осціллограмма TP16) через з'єднувачі CN601-CN603 поступає на гучномовці телевізора.

Для управління електронними променями кінескоп Відеопроцесори формує сигнали кадрової розгорнення і імпульси запуску рядкової розгортки. Кадрові двухполярние імпульси пілообразной форми знімаються з вив. 21, 22 (осціллограмма TP17) мікросхеми IC201S і надходять на кінцеві каскад кадрової розгорнення (КР) - мікросхему IC301. До її виходу через з'єднувач CN603 підключені кадрові котушки відхиляються системи. Сигнал зворотного зв'язку (осціллограмма TP13) для стабілізації розміру і формування сигналу захисту кінескоп надходить від вихідного каскаду КР на вив. 49 Відеопроцесори.

Імпульси запуску (осціллограмма TP09) рядкової розгорнення (СР) з вив. 33 Відеопроцесори надходять на схему драйвера і вихідного каскаду СР (осціллограмми TP18, TP19, TP20). Вихідний каскад СР (Q401, Q402, T444S) формує струми відхилення рядкових котушок, напруги живлення відеоусілітелей і вихідного каскаду КР, а також напруги, що визначають режим роботи кінескоп. Імпульси зворотного ходу (осціллограмма TP08) для синхронізації СР подаються на вив. 34 Відеопроцесори.

Мікроконтролер, що входить до складу Відеопроцесори IC201S, здійснює управління всіма функціями телевізора. Управління зовнішніми вузлами і мікросхемами здійснюється за допомогою шини управління I2C - вив. 2, 3 мікросхеми Відеопроцесори. Сигнали на цих висновках показані на осціллограммах TP01 і TP02. Параметри налаштувань і значення оперативних регулювань зберігаються в енергонезалежній пам'яті IC902. До вив. 6, 7 IC201S підключені кнопки управління, а до вив. 62 підключений вихід фотоприймача. Зовнішня ланцюг генератора синхронізації мікросхеми Відеопроцесори підключена до вив. 57, 58, 59. Вид сигналу на вив. 59 показаний на осціллограмме TP03.

Імпульсний джерело живлення шасі реалізований на мікросхеми IC801S, до складу якої входить потужний польовий транзистор. Сигнали в основних контрольних точках представлені на осціллограммах TP21, TP22. Джерело живлення формує напруга для живлення вихідного каскаду СР і напруга 13 В, з якого за допомогою стабілізатора на IC802 формується ряд напруг для живлення різних вузлів шасі.

Опис принципової електричної схеми шасі KS1A

Особливість принципової електричної схеми шасі KS1A (рис. 2) в тому, що практично всі функції обробки сигналів та керування телевізором здійснює мікросхема IC201S на базі UOC Відеопроцесори TDA935x.

У структурній схемі вузла управління мікросхеми TDA935x (рис. 3) основу вузла управління складає ядро мікроконтролера на базі відомого процесора 80C51. Додатково до нього до складу вузла включені декодує пристрій сигналів телетексту і енергонезалежна пам'ять програм. Ядро мікроконтролера включає чотири порту входів / виходів, конфігурація яких визначається програмою, завантаженої в мікросхему (пам'ять програм). Традиційно порт мікроконтролера - це 8 висновків, за кількістю біт в байтах. Для скорочення числа висновків мікросхеми TDA935x використовуються неповні порти. При цьому адресація пристроїв збережена, як і в стандартного ядра мікроконтролера. У зв'язку з цим у деяких портів мікросхеми TDA935x відсутній ряд висновків.

Порт 0 представлений вив. 10 і 11 (P0.5 та P0.6) з підвищеною навантажувальні здатністю. Ці висновки мають три стабільних стану, що дозволяє формувати трирівневий сигнали. У даній програмної конфігурації вив. 10 призначений для перемикання зовнішніх пристроїв в режими прийому сигналів з позитивної або негативної модуляцією, а також управління режимом "монітор", коли зовнішні сигнали (VIDEO, AUDIO), що надходять на входи телевізора, транслюються на його виходи (VIDEO, AUDIO). Вив. 11 визначений для перемикання зовнішніх пристроїв (режекторние фільтри і фільтри на ПАХ) при прийомі сигналів PAL або NTSC.

Конфігурація висновків для порту 1 визначається незалежно для кожного з них - або безпосереднім підключенням виведення до інтерфейсу входів / виходів, або використанням додаткового пристрою (таймера, детектора переривання, інтерфейсу I2C). Прийом мікроконтролерів сигналів дистанційного керування від фотоприймача здійснюється через вив. 62 (P1.0) і детектор переривань 1, що формує прапорець переривання при наявності сигналу дистанційного керування. Управління петельок размагнічіванія здійснюється сигналом, знімаємо з вив. 63 (P1.1). У момент включення телевізора на цьому виводі формується короткочасний сигнал високого рівня. Вив. 64 (P1.2) в даній конфігурації використовується для контролю напруги живлення основних вузлів мікроконтролера. Сигнал, знімається з вив. 1 (P1.3), служить для включення і виключення (переведення в черговий режим) телевізора. Вив. 2 та 3 (P1.6 та P1.7) зконфігурована для формування зовнішньої шини управління I2C.

Порт 2 представлений в мікросхеми одним вив. 4 (P2.0), сигнал з виходу якого використовується для блокування звуку. Блокування звуку здійснюється шляхом зниження напруги опорного рівня (близько 5,6 В) на вив. 6 мікросхеми кінцевого УНЧ IC601. Ланцюга блокування звуку показано на рис. 4. Зниження напруги на вив. 6 IC601 провадиться в разі отпіранія транзистора Q904 (мікроконтроллер видає команду блокування звуку), у разі зниження або щезнення напруги 13 В і в черговому режимі (низький потенціал на вив. 1 TDA935x).

До вив. 5 (P3.0) мікросхеми, що належить до порту 3 мікроконтролера, підключений транзистор Q901, керуючий світлодіодом LD901. Індикація світлодіода свідчить про функціонування робочої програми мікроконтролера. Крім того, цей висновок використовується для технологічних цілей. Для підключення кнопок органів управління використовуються вив. 6 і 7 (P3.1 та P3.2). Вони підключені до входу внутрішніх АЦП, а ланцюга кнопок утворюють дільники (рис. 5). Розпізнавання команд керування здійснюється шляхом вимірювання напруги на вході АЦП. Вив. 8 (P3.3) зконфігурований для розпізнавання зовнішнього пристрою, підключеного до телевізора через з'єднувач SCART.

Рис. 5

Демодуляція відеосигналу і сигналу звуку здійснюється у вузлі демодулятор і каналу звуку мікросхеми TDA935x. Функціональна схема вузла показана на рис. 6. Сигнал ПЧ з виходів фільтра SF101 подається на вив. 23 і 24, вхід підсилювача ПЧ. Демодулірованний повний відеосигнал формується на вив. 38. Демодулірованний звуковий сигнал виділяється на вив. 28. Цей же висновок використовується як вхід для звукового сигналу від зовнішнього додаткового демодулятор звукового сигналу (мікросхема IC101). Звуковий сигнал від зовнішніх пристроїв надходить на вив. 35 мікросхеми. У каналі звуку мікросхеми IC201S здійснюється вибір звукового сигналу, його регулювання (регулювання гучності) і автоматичне регулювання рівня. Регульований звуковий сигнал через вив. 44 мікросхеми подається на вхід УНЧ, виконаного на мікросхеми IC601.

Рис. 6

Демодулірованіе сигналів кольоровості і формування цветоразностних сигналів здійснюється у вузлі демодулятор сигналів кольоровості мікросхеми IC201S (мал. 7). У цьому ж сайті здійснюється виділення з сигналу яскравості повного відеосигналу. На вив. 40 мікросхеми поступає відеосигнал, знімається з виходу схеми режекторних фільтрів звукових сигналів Z201, Z202, Z203 (див. рис. 2). Вив. 42 призначений для подачі відеосигналу від зовнішніх пристроїв.

Формування основних сигналів RGB (вив. 51, 52, 53), регулювання рівня темнових струмів, Врізка інформаційних сигналів здійснюється у вузлі формування сигналів RGB мікросхеми TDA935x. Функціональна схема вузла показана на рис. 8. Сигнали від вузла демодулірованія сигналів кольоровості надходять на 1-й селектор сигналів YUV. Сигнали RGB від зовнішніх пристроїв подаються на вив. 46, 47 і 48 мікросхеми. Напруга перемикання сигналів надходить на вив. 45. На вив. 49 надходить сигнал обмеження рівня вихідних сигналів (струму променів кінескоп), а також сигнал захисту від вихідного каскаду КР IC301. Сигнал, пропорційний струму променів кінескоп і використовується для регулювання рівня темнових струмів, подається на вив. 50.

Вузол розгорток у функціональній схемою вузла розгорток мікросхеми TDA935x (рис. 9) формує двуполярние сигнали КР, імпульси запуску СР, стробірующіе імпульси SC і сигнал корекції геометричних спотворень для кінескопів з кутом відхилення променів 110 ° (з даними шасі застосовуються кінескоп тільки з кутом відхилення променів 90 °). Вихідні каскади рядкової та кадрової розгорток яких-небудь схемотехнічних особливостей не мають (див. рис. 2). Следут зазначити, що харчування вихідного каскаду КР (IC301) здійснюється двуполярним напругою.

Джерело живлення базового шасі також не має жодних схемних особливостей. Основу його складає мікросхема перетворювача з вбудованим потужним польових транзисторів IC801S (KA5Q0765). Джерело живлення формує дві вторинних напруги 110 ... 125 В - для харчування вихідного каскаду СР та 13 В - для живлення інших вузлів. Стабілізація рівня вихідної напруги здійснюється за допомогою Оптрон ланцюга зворотного зв'язку (PC801S). Управління петельок размагнічіванія здійснюється за допомогою перемикання реле RL801S по команді від системи управління.

Вузол входів / виходів, в залежності від модифікації телевізорів, може мати кілька варіантів виконання (див. рис. 2).

Регулювання і настройка шасі KS1A

Заводські установки, що визначають режими роботи кінескоп, а також значення параметрів регулювань зберігаються в енергонезалежній пам'яті IC902. Тому в разі її заміни або заміни кінескоп потрібно провести повторну регулювання параметрів і зберегти їх. Після заміни IC902, включення телевізора відбувається приблизно через 10 с (час ініціалізації мікросхеми). У разі заміни кінескоп в сервісному режимі необхідно, попередньо відрегульований чистоту кольору і зведення променів кінескоп, послідовно провести настройку наступних параметрів: баланс білого, Передвстановлення яскравості, центровка по вертикалі, розмір по вертикалі, розмір по горизонталі.

Переклад телевізора в сервісний режим здійснюється подачею з ПДУ певній послідовності команд:

* DISPLAY> FACTORY.

* STAND-BY> DISPLAY> MENU> MUTE> POWER ON.

При перекладі телевізора в сервісний режим на екрані висвічується повідомлення "SERVICE (FACTORY)". У цьому режимі доступні опції ADJUST, OPTION і Reset. Вибір параметрів в опції ADJUST здійснюється за допомогою кнопок "VOLUME" (Up або Down) в послідовності:

SCT> SBT> BLR> BLB> RG> GG> BG> VSL> VS> VA> HS> SC> SDL> STT> SSP> PDL> NDL> PSR> NSR> AGC> VOL> LCO> TXP. Встановлені установки при виході з сервісного режиму записуються в енергонезалежну пам'ять. Вихід з сервісного режиму здійснюється натисканням на кнопки "FACTORY" або "Power OFF". Діапазон регульованих функцій та їх значення, що встановлюються при ініціалізації, наведено в табл. 2.

Таблиця 2

Параметр
Функція
Значення
Значення ініціалізації

SCT
Попередня регулировка контрастности
0 ~ 23
13

SBT
Попередня регулювання яскравості
0 ~ 23
9

BLR
Встановлення рівня чорного канал R
0 ~ 15
9

BLB
Встановлення рівня чорного, канал B
0 ~ 15
7

RG
Посилення каналу R
0 ~ 63
32

GG
Посилення каналу G
0 ~ 63
25

BG
Посилення каналу B
0 ~ 63
31

VSL
Лінійність по вертикалі
0 ~ 63
19

VS
Центровка по вертикалі
0 ~ 63
38

VA
Розмір по вертикалі
0 ~ 63
40

HS
Розмір по горизонталі
0 ~ 63
30

SC
S-корекція
0 ~ 63
9

CDL
Рівень темнового струму
0 ~ 15
9

STT
Попередня регулювання колірного тону
0 ~ 7
3

SSP
Попередня регулювання чіткості
0 ~ 7
0

PDL
Регулювання затримки у режимі PAL
0 ~ 15
15

NDL
Регулювання затримки у режимі NTSC
0 ~ 15
10

PSR
Попередня регулювання насиченості в режимі PAL
0 ~ 23
2

NSR
Попередня регулювання насиченості в режимі NTSC
0 ~ 23
5

AGC
Регулювання АРП
0 ~ 63
23

VOL
Попередня регулювання гучності
0 ~ 63
10

L CO
SECAM IF
0 ~ 1
0

TXP
Позиціювання телетексту
0 ~ 15
9

У режимі OPTION встановлюються параметри шасі для даної моделі телевізора. Встановлюються параметри і режими опцій наведено в табл. 3.

Таблиця 3

Позиція
Опція
Режим опції

1
LNA ON

2
SYSTEM
CZ

3
AUDIO
MONO

4
JACK
RCA

5
ZOOM
NOR/ZOOM/16: 9

6
AUTO POWER
ON

7
SBL
OFF

8
2nd SIF
ON

9
HOTEL MODE
OFF

10
BKS
ON

Режим Передвстановлення Reset дозволяє здійснює установку деяких функцій в заведомо певні стану (табл. 4).

Таблиця 4

Позиція
Функція
Стан

1
Picture (параметри зображення)
Поточний

2
Auto Volume (автоматичне регулювання рівня гучності)
OFF (вимкнено)

3 Color System (вході системи кольоровості)
AUTO (автоматичне)

4
Sound System (система звуку)
D / K (залежить від опції)

5
Blue Screen (блакитний фон)
OFF (відключений)

6
Low Noise AMP (схема шумопоніженія)
OFF (вимкнено)

7
Volume (регулювання гучності)
10

8
CH. Skip (пропущені канали)
Erased (виключені)

9
CH. Lock (заборона перегляду каналу)
OFF (відключений)

10
Timer (таймер)
OFF (відключений)

Відшукання несправностей в телевізорах на шасі KS1A

Відсутні зображення і звук, растр є

Відсутність зображення та звуку при наявності растра вказує на несправність високочастотної частини шасі або вузла відеодемодулятора. Перш за все, перевірці підлягає селектор каналів, справність якого визначити досить важко без генератора телевізійних сигналів.

Для визначення місця несправності за допомогою генератора телевізійних сигналів необхідно його вихід ПЧ сигналу з'єднати з точкою з'єднання конденсаторів С105 і С106. Вихід селектору каналів, для усунення його впливу, при цьому рекомендується відключити. Якщо зображення, після подачі сигналу від генератора, на екрані телевізора з'явиться, несправність варто шукати в селектора каналів або ланцюгах його харчування та управління, а також у фільтрі ПАР. Відсутність зображення вказує на несправність у вузлі відеодемодулятора мікросхеми IC201S.

Зробити висновок про справності селектора каналів без генератора телевізійних сигналів можна за наявності на його виході напруги ПЧ, напруги живлення і керуючих сигналів.

Для перевірки вузла відеодемодулятора мікросхеми IC201S необхідно перевірити справність зовнішніх компонентів мікросхеми, що відносяться до даного вузла, значення напруг на висновках і форми сигналів. Особливу увагу слід звернути на наявність сигналів на вив. 40, 49 і 50.

Відсутній звук, растра немає

Несправності в цьому випадку слід почати шукати з перевірки вихідних напруг джерела живлення 125 В і 13 В (конденсатори С812, С815). Відсутність напружень вказує на несправність наступних елементів: FP801, D801 ... D804, IC801 або ланцюгів її харчування. При наявності вихідних напруг слід проконтролювати напруги живлення, що формуються стабілізаторами на IC802. Це напругу 8 В на вив. 8 мікросхеми, 9 В на вив. 9 і 5 В на вив 10. Відсутність цих напруг при наявність напруги 13 В вказує на несправність мікросхеми IC802.

У разі наявності напруги на виході мікросхеми IC802 необхідно проконтролювати управляючий напруга на вив. 1 мікросхеми IC201. У черговому режимі напруга на цьому виводі 0 В, в робочому режимі (телевізор включений) напруга на цьому виведення має бути близько 3,3 В. Відсутність керуючого напруги може вказувати на несправність IC201. У цьому випадку додатково слід перевірити справність зовнішніх елементів вузла мікроконтролера мікросхеми.

У тому випадку, якщо управління напруга на вив. 1 є, необхідно проконтролювати наявність імпульсів запуску СР на вив. 33 IC201. Їх відсутність вказує на несправність мікросхеми, а при їх наявності слід перевірити вихідний каскад СР Q402, T401, Q401.

Зображення немає, звук є

Пошук несправності слід почати з контролю сигналу на вив. 40 мікросхеми IC201. При відсутності сигналу необхідно перевірити наявність сигналу на вив. 38 і ланцюга режекторних фільтрів. У тому випадку, якщо сигнал на вив. 38 відсутня, необхідно проконтролювати наявність напруги живлення мікросхеми IC201 і справність її зовнішніх елементів. Справність зовнішніх елементів і наявність напруги живлення при відсутності відеосигналу на вив. 38 вказують на несправність мікросхеми.

У тому випадку, якщо відеосигнал на вив. 40 мікросхеми присутня, але зображення на екрані відсутній, необхідно проконтролювати наявність сигналів на вив. 51, 52, 53 та рівень напруги захисту на вив. 49. Відсутність сигналів вказує на неіправность мікросхеми, а при їх наявності необхідно перевірити справність мікросхеми відеоусілітелей IC501 та її зовнішні елементи. Також необхідно перевірити ланцюга розжарення кінескоп та контакти з'єднувачів ланцюга розжарення.

Зображення є, звуку немає

Пошук несправності у разі відсутності звуку при нормальному зображенні слід почати з контролю сигналу на вив. 44 мікросхеми IC201. Його відсутність може вказувати на несправність мікросхеми. При наявності сигналу необхідно проконтролювати напруги та сигнали на висновках мікросхеми IC601. Перш за все, необхідно проконтролювати напругу блокування на вив. 6 IC601. Якщо значення напруги на цьому виведення близько 0 В, необхідно перевірити справність Q904 і IC201. У тому випадку, якщо сигнал блокування на вив. 6 IC601 не надходить, необхідно перевірити напругу живлення мікросхеми на вив. 3 та 13. Відсутність напруг на вив. 3 і 13 вказує на несправність ланцюгів харчування (R814, R815). При наявності напруги харчування слід перевірити контакти з'єднувача гучномовців, після чого можна зробити висновок про необхідність заміни мікросхеми IC601.

НЕ запам'ятовуються параметри настройок і регулювань

У цьому випадку необхідно проконтролювати сигнали і напруга живлення на висновках мікросхеми IC902. Їх наявність вказує на несправність мікросхеми. Рекомендується після заміни IC902 встановити наступні значення параметрів: VA-40 (заводська установка), SC - в залежності від діагоналі кінескоп (0 для 14 "і 9 для 20" і 21 "). Ці ж параметри рекомендується встановити у разі заміни кінескопів.


http://sat-prof.com.ua/
 
unickycryncДата: Субота, 30.11.2013, 20:28 | Сообщение # 2
Група: Гості





<a href=http://1prim.ru/>.</a>
 
Форум по ремонту TV-SAT » Телевізійна техніка » Кінескопні телевізори » Регульвовка телевізора Samsung шассі KS1A
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





Ремонт та обслуговування техніки поштою Україна - TV-SAT-REMONT Наша компанія займається професійним ремонтом ноутбуків, ігрових консолей і планшетів. Багаторічний досвід роботи в галузі-це впевненість, що Ваше обладнання знаходиться в надійних руках. На Нас можна покластися, нам довіряють сотні клієнтів. Приходьте і перевірте нашу пропозицію.
SAT-PROF
Сайт не містить файлів вірусного характеру! Копіювання матеріалу можливо лише за згоди Адміністратора!

MyCorp tv-sat-remont © 2024