Вівторок
23.04.2024, 21:20
TV-SAT-REMONT
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід Файли ФотоальбомUkrainske.TV
SAT
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Ukrainske.TV
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Дорогий Гість, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватись!!! обо зайти на сайт як користувач.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум по ремонту TV-SAT » Телевізійна техніка » LCD,LED,OLED телевізори » Вибираємо LCD-телевізор в бюджетному сегменті
Вибираємо LCD-телевізор в бюджетному сегменті
tv-sat-remontДата: Неділя, 15.03.2009, 20:38 | Сообщение # 1
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 867
Статус: Відсутній
В наші дні звичайним телевізором вже нікого не здивуєш. Хочеться мати компактну, легку, ультрасучасну LCD-панель. До того ж, це давно не розкіш. Ціновий діапазон на LCD-телевізори сьогодні настільки великий, що серед великого асортименту домашніх кінотеатрів і панелей легко підібрати цілком «бюджетну», не значно поступливу своїм дорогим «братам» в якості. Головне при виборі LCD-телевізора «економ-класса» - грамотно віддавати переваги певним параметрам.
1. Діагональ
Будучи обмеженими в засобах, вибір краще почати з діагоналі. Саме від розміру телевізора, в першу чергу, залежатиме його ціна. Тому телевізор потрібно вибирати залежно від величини приміщення, в якому він буде встановлений. Мінімальна діагональ LCD-телевізора - 10 дюймів. Звичайно, такий «малюк» призначений для украй малогабаритного приміщення, а краще взагалі для автомобіля. Зате його стартова ціна менше 250 доларів. Приблизно за ті ж гроші можна знайти і модель з діагоналлю 15, 19, 20 і 22 дюйми. LCD-телевізори саме таких розмірів найбільш затребувані у покупців середнього класу.
Якість зображення і інші технічні характеристики цих моделей досить високі, а максимальна вартість складає приблизно 400 доларів.
Перед тим, як відправлятися за покупкою, краще наперед розрахувати оптимальну діагональ екрану бюджетної моделі LCD-телевізора при співвідношенні сторін 4:3 для тієї або іншої кімнати. Роблять це таким чином: довжину кімнати (у метрах), умножаємо на 5,5-6. Таким чином, для кімнати розміром 3Х4 м (12 кв. м) рекомендована діагональ складе 22-24 дюйми, або 56-60 см - по нашому Госту. А телевізори меншої діагоналі відмінно підійдуть для «російських» шесті-восьміметрових кухонь.

2. Контрастність і яскравість

Контрастність телевізора - один з найбільш важливих параметрів. Останнім часом якісні характеристики LCD-телевізорів вже досягли вельми високих значень - 600:1, 800:1. Це означає, що найбільш темні ділянки зображення відрізняються від найбільш світлих в 600 (800) разів. Природно, що чим більше це співвідношення, тим краще буде перенесення кольорів зображення.
Що стосується яскравості зображення - те цей параметр ніяк не можна ігнорувати. Якщо яскравість телевізора буде низька або, навпаки, дуже висока, перегляд може заподіяти конкретну шкоду зору і не приноситиме задоволення. Вважається, що яскравість сучасних ЖК-телевізорів повинна бути не меншого 400-450 кд/м2, це оптимальний показник для проглядання телепередач. Якщо значення яскравості у моделі, що набуває, буде більш, ніж 450 кд/м2 (наприклад, 600 кд/м2), то воно може вплинути на якість зображення не в кращу сторону. А ось вартість від цього може зрости. У будь-якому випадку, пам’ятаєте, що зображення в LCD-телевізорі набагато яскравіше і контрастнєє, чим в звичайній ЕПТ.
Він дає хорошу «картинку» при будь-якому освітленні і, як правило, має великий кут огляду.
3. Час відгуку матриці і дозвіл
Це одна з найважливіших характеристик LCD-телевізора. Чим менше час відгуку матриці, тим краще. Це показник того, наскільки швидко може мінятися прозорість окремого пікселя без втрати якості зображення. Вимірюється цей показник в мілісекундах, його оптимальне значення - від 20 мс і менше. Малий час відгуку важливий при прогляданні DVD на великих екранах, особливо, при прогляданні динамічних сцен. Наприклад, в телевізорах LG, BBK вартістю в межах 450 доларів і з діагоналлю 19-22 дюйми, середній час відгуку складає 8 мс. Для бюджетного LCD-телевізора - це дуже пристойний показник.
При виборі телевізора також варто звернути увагу на його дозвіл: для проглядання телепередач буде достатньо дозволу 800х600 пікселів, якщо ж ви збираєтеся дивитися на ЖК- телевізорі DVD-фільми, то дозвіл повинен бути більше. Проте не варто гнатися за дуже великим дозволом, оскільки такий телевізор коштуватиме значно дорожче, а різницю в зображенні ви навряд чи відчуєте. Наприклад, дозвіл 1920х1080 крапок вам може знадобитися тільки при прогляданні цифрового телебачення, але в Росії його поки просто немає.

4. Бренд
Ще один параметр, який безпосередньо впливає на ціну - бренд виробника. LCD-телевізори SONY і Panasonic давно відомі на ринку. Вони славляться надійністю і високою якістю, а тому при інших рівних стоять приблизно на 30% відсотків дорожче за аналоги від інших виробників. Ціна на LCD-телевізори таких марок як BBK, Samsung, LG, Phillips демократичніша, тому в бюджетному сегменті варто віддати перевагу саме ім.

5. Звук
У деяких моделях є вбудована стереофонічна акустична система. Звичайно, вона робить якість відтворення звуку краще, проте не варто дуже загострювати на ній увагу. Адже навіть недорогі LCD-телевізори оснащені непоганою стерео звуковою системою з потужністю 2-3 Вт. Для невеликої квартири цього цілком достатньо. До того ж, з урахуванням відсутності вбудованого DVD, не виключено, що незабаром ви зважитеся обзавестися приставкою з системою «звук навколо». У такому разі, вона повністю компенсує відсутність додаткових динаміків в телевізорі.
Якщо все ж таки звук в LCD-телевізорі має для вас принципове значення, рекомендуємо звернути увагу на моделі, оснащені могутнішими динаміками або ж наділені монофонічною звуковою системою Nicam Stereo, Virtual Dolby Surround.
6. Додаткові функції
Головним «мінусом» недорогих LCD-телевізорів є саме відсутність ряду функцій, якими наділяються телевізори вищого рівня. І тут важливо визначитися, наскільки вони вам необхідні. Наприклад, у більшості телевізорів з невеликою діагоналлю немає функції «картинка в картинці». Проте при цьому вони мають високі технічні характеристики (звук, зображення).
Але ж задоволенням дивитися декілька каналів одночасно цілком можна пожертвувати! Зате будь-яка «бюджетна» модель LCD-телевізора останнього покоління оснащена зручними і найбільш затребуваними функціями: автоматичне регулювання гучності, інтелектуальна система звуку, режим об’ємного звучання, програмований таймер включення/відключення, повернення до вибраного каналу, редагування програм, автовідключення, блокування (замокнув від дітей), SWAP (повернення до останнього проглянутого каналу), сервісний режим, годинник і так далі.
До речі, при виборі LCD-телевізора, рекомендуємо також звертати увагу на наявність русифікованого меню - без нього розібратися з технікою набагато складніше.
7. На замітку
Для досягнення максимальної функціональної продуктивності LCD-телевізори повинні бути обладнані 2 слотами для підключення різних типів карт пам’яті і USB-портом. Наявність цих портів буде просто необхідна, якщо ви маєте, наприклад, цифровий фотоапарат або MP3-плеер, тобто ви зможете проглядати фотографії на екрані ЖК і слухати музику. Бажано, щоб LCD-телевізор підтримував читання найпоширеніших типів карт пам’яті: SD (Secure Digital), MMC (Multimedia Card), MS (Memory stick), MS pro (Memory stick pro), SM (Smart Media), XD (Extreme Digital), CF (Compact Flash).

 
RostykДата: Субота, 27.06.2009, 21:09 | Сообщение # 2
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1647
Статус: Відсутній
От ви, нарешті, вирішили перемінити свій старий ЭПТ-телевізор на новенький плоский LCD. Із чого почати? Як зробити правильний вибір? Оскільки даний товар є дорогим, то підходити до його покупки необхідно ґрунтовно. Ринок LCD телевізорів сьогодні переживає справжній бум. Практично всі провідні світові виробники побутової електроніки мають широку лінійку LCD телевізорів з різними діагоналями, із численними додатковими функціями й самими різними формами дизайну. І як наслідок, на прилавках магазинів зараз представлений найширший вибір цих пристроїв. Сподіваюся, наші поради допоможуть вам розібратися й виділити із усього різноманіття варіантів саме той, котрий буде задовольняти вас у всіх відносинах. Отже, невеликий технічний екскурс.

Принцип роботи звичайного (ЕПТ) телевізора відомий практично всім, про нього нам розповідали ще на уроках фізики в школі, а от що стосується принципу роботи (Liquid Crystal Display) попросту говорячи рідкокристалевого дисплея, отут пізнання обивателя обмежені. Не вдаючись у технічні нетрі його можна описати в такий спосіб. Екран LCD являє собою масив пікселей (елементів зображення), якими можна керувати для відображення інформації. LCD створюється із двох скляних пластин, розташованих на відстані декількох мікронів один від одного й утримуючий тонкий шар рідких кристалів між собою. На верхню скляну пластину наноситься RGB трафарет, що відіграє роль фільтра кольору. Потім на обидві скляні пластини наносяться поляризаційні фільтри, які пропускають тільки той компонент світлового пучка, вісь поляризації якої відповідає заданої. Так створюється осередок LCD. Рідкокристалева панель висвітлюється джерелом світла (залежно від того, де він розташований, рідкокристалеві панелі працюють на відбиття або на проходження світла).

Перевага LCD телевізорів перед звичними ЕПТ, очевидна. По-перше, ця повна відсутність шкідливих випромінювань, властивим електронно-променевим трубкам (ЕПТ), по-друге, ідеальна геометрія зображення, а так само, чудова чіткість, відсутність мерехтіння й відблисків на матовому екрані й, нарешті, перемога над докучливим пилом, що постійно притягає екран, що електризується, кінескопа. Багато хто з аналитиків пророкують швидкий захід епохи кінескопів, вірою й правдою служивших нам більше напівстоліття. На зміну їм приходять плоскі екрани - легкі, витончені й більше зроблені з погляду екології. Не проходить і тижня, щоб який-небудь із провідних світових виробників електротехніки не оголосив про нову модель, нову розробку телевізорів із РК матрицею. Простіше говорячи, у вас є всі докази за те, щоб скоріше придбати цей продукт технічного прогресу.


http://sat-prof.com.ua/
 
Форум по ремонту TV-SAT » Телевізійна техніка » LCD,LED,OLED телевізори » Вибираємо LCD-телевізор в бюджетному сегменті
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





Ремонт та обслуговування техніки поштою Україна - TV-SAT-REMONT Наша компанія займається професійним ремонтом ноутбуків, ігрових консолей і планшетів. Багаторічний досвід роботи в галузі-це впевненість, що Ваше обладнання знаходиться в надійних руках. На Нас можна покластися, нам довіряють сотні клієнтів. Приходьте і перевірте нашу пропозицію.
SAT-PROF
Сайт не містить файлів вірусного характеру! Копіювання матеріалу можливо лише за згоди Адміністратора!

MyCorp tv-sat-remont © 2024