Четвер
28.03.2024, 16:49
TV-SAT-REMONT
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід Файли ФотоальбомUkrainske.TV
SAT
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Ukrainske.TV
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Дорогий Гість, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватись!!! обо зайти на сайт як користувач.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум по ремонту TV-SAT » Телевізійна техніка » LCD,LED,OLED телевізори » Принцип роботи LCD телевізорів (коротко)
Принцип роботи LCD телевізорів (коротко)
tv-sat-remontДата: Неділя, 15.03.2009, 20:43 | Сообщение # 1
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 867
Статус: Відсутній
Принцип роботи
Основа LCD - матриця, що складається з тисяч, іноді мільйонів рідких кристалів. Насправді, не такі вже вони і рідкі. Своїй назві кристали зобов’язані якомусь австрійському ботанікові, що жив в кінці XIX століття. Ледве той міг мріяти, що його експерименти над рослинами принесуть такі несподівані плоди. Річ у тому, що присутні в деяких квітах структури-кристали продемонстрували здатність деформуватися під впливом електричних розрядів, чому кристали то знаходили прозорість, то знову ставали непроникними. З подібного типу кристалів і формується матриця.
Транзистори управляють прозорістю кожного кристала-пікселя окремо. Так можна сформувати яку завгодно чорно-білу “картинку” - від Фродо з “Володаря кілець” до містечкового районного начальника, що виїхав в поля. Можливі варіанти, проте в більшості сучасних LCD проекційних телевізорів звичайна три міні-матриці, окремо для червоної, зеленої і синій частин зображення.
Без внутрішнього джерела світла LCD проекційний телевізор мертвий. Тому за матрицями зазвичай розташована могутня лампа. Її світло проходить через кожну з трьох колірних матриць. Потім зображення від всіх три об’єднується системою лінз і проектується на просветний екран.
“Просветний” - щось середнє між “прозорий” і “непрозорий”. Це означає, що світло, проходячи крізь матриці, падає на внутрішню сторону, “виворіт” екрану, а ми із зворотного боку бачимо Фродо власною персоною.
Все це вірно для телевізорів із зворотною проекцією. У LCD з фронтальною проекцією “боксу”, об’єднуючого всі деталі пристрою, не існує. Незалежний проектор, як в справжньому кінотеатрі, встановлюється за вашою спиною або під стелею, або попереду на підставці і проектує зображення на закріплену на стіні світлу панель. Теоретично, проектор може працювати взагалі без спеціального екрану, з будь-якою рівною поверхнею, на практиці, все ж таки бажано, щоб екран був. Деякі стоять дуже недешево.
 
Форум по ремонту TV-SAT » Телевізійна техніка » LCD,LED,OLED телевізори » Принцип роботи LCD телевізорів (коротко)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





Ремонт та обслуговування техніки поштою Україна - TV-SAT-REMONT Наша компанія займається професійним ремонтом ноутбуків, ігрових консолей і планшетів. Багаторічний досвід роботи в галузі-це впевненість, що Ваше обладнання знаходиться в надійних руках. На Нас можна покластися, нам довіряють сотні клієнтів. Приходьте і перевірте нашу пропозицію.
SAT-PROF
Сайт не містить файлів вірусного характеру! Копіювання матеріалу можливо лише за згоди Адміністратора!

MyCorp tv-sat-remont © 2024