Четвер
25.04.2024, 21:36
TV-SAT-REMONT
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід Файли ФотоальбомUkrainske.TV
SAT
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Ukrainske.TV
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Дорогий Гість, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватись!!! обо зайти на сайт як користувач.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум по ремонту TV-SAT » Телевізійна техніка » LCD,LED,OLED телевізори » Небагато про проекційні LCD-телевізори
Небагато про проекційні LCD-телевізори
RostykДата: Субота, 27.06.2009, 21:10 | Сообщение # 1
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1647
Статус: Відсутній
уло час! Варто було недбало кинути: “Ось, купив тут недавно LCD проекційний телевізор”, як в тебе упивалися заздрісні погляди знайомих. “Ну і як він? Почому брав? Юшок ти, а що це таке?” І навіть, впівголосу: “На які це, цікаво, гроші?..” Дуже піднімало самооцінку.
Тепер екраном в 50 або навіть 60 дюймів важко здивувати. Скажуть: “А у мене плазма з такою ж діагоналлю, тільки тонше за раз в чотири…” Залишається тільки скрипіти зубами, дивлячись на свій проекційний LCD. Хоча, по правді кажучи, все це - суть лише гонитва за модою. Проекційний LCD - цілком, цілком сучасна річ.
Принцип роботи
Небагато про проекційні LCD-телевізори Основа LCD - матриця, що складається з тисяч, іноді мільйонів рідких кристалів. Насправді, не такі вже вони і рідкі. Своїй назві кристали зобов’язані якомусь австрійському ботанікові, що жив в кінці XIX століття. Ледве той міг мріяти, що його експерименти над рослинами принесуть такі несподівані плоди. Річ у тому, що присутні в деяких квітах структури-кристали продемонстрували здатність деформуватися під впливом електричних розрядів, чому кристали то знаходили прозорість, то знову ставали непроникними. З подібного типу кристалів і формується матриця.
Транзистори управляють прозорістю кожного кристала-пікселя окремо. Так можна сформувати яку завгодно чорно-білу “картинку” - від Фродо з “Володаря кілець” до містечкового районного начальника, що виїхав в поля. Можливі варіанти, проте в більшості сучасних LCD проекційних телевізорів звичайна три міні-матриці, окремо для червоної, зеленої і синій частин зображення.
Без внутрішнього джерела світла LCD проекційний телевізор мертвий. Тому за матрицями зазвичай розташована могутня лампа. Її світло проходить через кожну з трьох колірних матриць. Потім зображення від всіх три об’єднується системою лінз і проектується на просветний екран.
“Просветний” - щось середнє між “прозорий” і “непрозорий”. Це означає, що світло, проходячи крізь матриці, падає на внутрішню сторону, “виворіт” екрану, а ми із зворотного боку бачимо Фродо власною персоною.
Все це вірно для телевізорів із зворотною проекцією. У LCD з фронтальною проекцією “боксу”, об’єднуючого всі деталі пристрою, не існує. Незалежний проектор, як в справжньому кінотеатрі, встановлюється за вашою спиною або під стелею, або попереду на підставці і проектує зображення на закріплену на стіні світлу панель. Теоретично, проектор може працювати взагалі без спеціального екрану, з будь-якою рівною поверхнею, на практиці, все ж таки бажано, щоб екран був. Деякі стоять дуже недешево.
Дозвіл
Для будь-якого сучасного телевізора гостро коштує питання: чи здатний він підтримувати високі дозволи цифрових форматів? Якщо так - ласкаво просимо в клуб технологій, що уціліли в конкурентній боротьбі, немає - помри скоро.
На щастя, LCD проекційні телевізори, як і LCD-телевізори взагалі виявилися живучими, як таргани. Тепер вони здатні підтримувати практично будь-які дозволи від 480i, до найпрогресивнішого на сьогодні - 1080p. З таким дозволом цілком реально розгледіти прожилки на крильцях що повзе по носу у Фродо мухи.
Чи варто говорити, що телевізори, що підтримують такий дозвіл, випускається з екраном 16:9? На відміну від побутового, морально застарілого 4:3 це - справжній, “рідний” формат екранів в кінотеатрах, і, відповідно, “рідний” формат кінофільмів. Втім, його підтримують і багато сучасних телепередач, і всі HDTV-канали.
Не бачу… Що там на екрані?
Із-за необхідності спеціального підсвічування, LCD взагалі випробовує деякі проблеми з яскравістю і контрастністю зображення. У LCD проекційних телевізорах цей недолік виражений ще сильніше. Це стосується телевізорів як з фронтальною, так і із зворотною проекцією. Якщо в темній кімнаті фарби на екрані - вище за усілякі похвали, то при яскравому денному освітленні зображення блідне, іноді вельми відчутно.
Але, як і всяка технологія, LCD продовжує совершентствоваться. Якщо фарби на екрані зовсім убогі - телевізор або неправильно настроєний, або це стара модель шанхайського кооперативу з штатом в 15 чоловік.
Кут огляду. Ні у LCD, ні в проекційних LCD, ні в проекційних телевізорах взагалі кут огляду не витримує ніякої серйозної критики. Дивитися футбол, знаходячись під кутом 10 градусів до екрану точно не стоїть. Нічого не побачите.
Але, все ж таки…
При всіх своїх недоліках, проекційний LCD - вельми зручна і надійна річ. Він ще громіздкіший, ніж телевізор кінескопа, він важкий, проте мало якою з “непроекційних” телевізорів може похвалитися такими розмірами екрану - 50″+, 60″+, 70″+…
При цьому зіставні за розмірами діагоналей звичайні LCD або “плазма” і поряд не стояли за ціною. Вони значно дорожчі. Іноді - в рази.
Достоїнства і деякі недоліки:
Достоїнства:

* Порівняно недорогі;
* Висока якість зображення;
* Як правило, широкоформатний екран - 16:9;
* Велика діагональ екрану, в деяких моделях до 70+ дюймів;
* Все більше LCD проекційних телевізорів випускається з підтримкою цифрових відеосигналів, в т.ч. - HDTV.

Недоліки:

* Громіздкі і важкі;
* Порівняно невелика яскравість і контрастність, кути огляду по вертикалі/горизонталі.

Хай зараз проекційні LCD - лише один вигляд, що бореться за виживання. Цей вигляд з числа сильних. Фродо на екрані - як живий і кільце у нього в руках - як сьогодення.


http://sat-prof.com.ua/
 
Форум по ремонту TV-SAT » Телевізійна техніка » LCD,LED,OLED телевізори » Небагато про проекційні LCD-телевізори
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





Ремонт та обслуговування техніки поштою Україна - TV-SAT-REMONT Наша компанія займається професійним ремонтом ноутбуків, ігрових консолей і планшетів. Багаторічний досвід роботи в галузі-це впевненість, що Ваше обладнання знаходиться в надійних руках. На Нас можна покластися, нам довіряють сотні клієнтів. Приходьте і перевірте нашу пропозицію.
SAT-PROF
Сайт не містить файлів вірусного характеру! Копіювання матеріалу можливо лише за згоди Адміністратора!

MyCorp tv-sat-remont © 2024