Субота
20.04.2024, 06:37
TV-SAT-REMONT
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід Файли ФотоальбомUkrainske.TV
SAT
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Ukrainske.TV
Навігація

Підтримай рідне
Читати детальніше!!!
Наше опитування
Чи зацікавив вас ремонт по пошті?
Всього відповідей: 35

Головна » 2015 » Серпень » 19 » Розпочато випуск телевізійних новин російською мовою «Голосу Америки» «Голос Америки» (The Voice of America — VOA) приступив до випуску
Розпочато випуск телевізійних новин російською мовою «Голосу Америки» «Голос Америки» (The Voice of America — VOA) приступив до випуску
12:55
Розпочато випуск телевізійних новин російською мовою «Голосу Америки»


 



«Голос Америки» (The Voice of America — VOA) приступив до випуску щоденної телепрограми новин російською мовою. Новини отримали назву «Брифінг». Перші випуски передачі відзначені в останні дні. Запуск телевізійної програми новин російською мовою даної станції стався вперше за десять років, і другий раз в історії «Голосу Америки». 

Нагадаємо, що десять років тому — у 2005 році, поряд з випуском щотижневої недільної телепрограми «Вікно у світ», «Голос Америки» вже робив спробу випускати щоденну телепрограму новин російською мовою «Об'єктив». Тоді в рамках мультиязыкого телеканалу «Голосу Америки» (є в тому числі і на супутнику Hotbird 13 гр. E) російській службі VOA вдалося отримати два півгодинних відрізка о 19.00 та 20.30 годин московського зимового часу. В цей час з понеділка по суботу і стала передаватися півгодинна програма «Об'єктив» з актуальних випуском новин та коментарями на злободенні теми. Програма також містила телеверсії інтерв'ю, які виходили в ефір в рамках російської радіопрограми VOA. «Об'єктив» був більш актуальним і політизованим, ніж «Вікно в світ», яке замінювало його в неділю, хоча і містив, зазвичай в завершенні, сюжети на «легкі» — розважальні та пізнавальні теми. «Вікно у світ» у 2000-ті роки ретранслировалась і на російському ефірному телеканалі ТВ-3. 

Тут зауважимо, що незважаючи на те, що вся Москва, і не тільки, вже з кінця 1990-х рр. була обвішана супутниковими тарілками на «Голосі Америки» дуже довго не вірили (і, мабуть, не вірять досі), що глядач в сучасній Росії готовий дивитися телевізійні програми з Вашингтона безпосередньо через свої домашні «тарілки», минаючи кабельних і ефірних операторів. Як писала авторові цієї статті в 2005 році продюсер російських телепрограм «Голосу Америки» Ірина Попова, для станції був несподіваним деякий успіх їх російськомовних телепрограм у власників індивідуальних супутникових антен (цей успіх став очевидним, коли станція стала отримувати відгуки від таких «глядачів-індивідуалістів»).Тим не менш, всі телевізійне мовлення на «Голосі Америки» українською мовою завжди орієнтується, насамперед, на цілі ретрансляції кабельними і ефірними операторами, а тепер і на Інтернет. 

З жовтня 2007 р. випуск телепрограми «Об'єктив» було припинено, а в 2008 р була припинена і програма «Вікно в світ». Як сказав тоді автору цієї статті шеф московського бюро «VOA» Пітер Федынски, ««Голос Америки» з незалежних від станції причин втратив багато кабельних і ефірних партнерів в Росії». Мабуть, тоді на станції зробили висновок, що тільки для неясного кількості індивідуальних глядачів, які приймають програми безпосередньо з супутника, мовлення «Об'єктиву» не окупається. 

Нова програма «Брифінг», запущена тепер, також не орієнтується на власників індивідуальних супутникових антен (її навіть поки немає на мультиязыковом супутниковому телеканалі «Голосу Америки» Hotbird 13 гр. E, де наприклад є телепрограми станції українською мовою і ряді інших європейських мов). Таким чином передачу можна дивитися виключно на сайті російської редакції «Голосу Америки». Можливо, саме з-за свого формату розповсюдження, «Брифінг» коротше, ніж колишній «Об'єктив», і виходить тривалістю всього в 12 хвилин (з понеділка по п'ятницю). 

Тут зазначимо, що кілька місяців тому «Голос Америки» також став брати участь у ще одному телепроекті російською мовою — спільно з американською мовної станцією «Радіо Свобода/Вільна Європа (Radio Free Europe/Radio Liberty» — RFE/RL) — у тридцятихвилинної щоденної телепрограми новин російською мовою «Теперішній час». Ця програма також поки не присутній на супутниках, але вже може похвалитися великою кількістю ефірних станцій її ретранслює – на Україні, в Грузії, в Литві (але не в Росії, де вона не ретранслюється ніде). Крім того, програму «Теперішній час» можна дивитися в Інтернеті. 

«Голос Америки» входить в систему національного іномовлення США, керованого «Радою керуючих мовленням» (Broadcasting Board of Governors, BBG). Крім «Голосу Америки» (служби на 46 мовах), до складу цієї системи входять арабомовний телеканал «Al hurra» («Вільний») і арабоязычная радіостанція Radio Sawa («Радіо Разом»); Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL), що транслює на 28 мовах (включаючи російську) для Євразії; Radio Free Asia (RFA) передавальна на 9 мовах для Східної і Південно-Східної Азії; і іспаномовне телерадіомовлення Marti для Куби і Латинської Америки. Також нагадаємо, що навесні 2014 р. російська служба «Голосу Америки» відмовилася від випуску радіопередач. При цьому в останні роки надходили повідомлення, що російська редакція «Голосу Америки» зробить упор на сторінці в Інтернеті та телевізійному мовленні, хоча окремого телеканалу російською мовою поки не планується, хоча таке питання і розглядалося на нещодавньому засіданні Broadcasting Board of Governors. 

Переглядів: 769 | Додав: Zing
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук по сайту

Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзі сайту
Ремонт медицинской техникиУкраїнський портАл Ремонт аппаратуры (схемы, справочники, документация)Триод. Лампы, магнетроны, ЛБВ, другие электровакуумные, коммутационные и силовые приборы

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Ремонт та обслуговування техніки поштою Україна - TV-SAT-REMONT Наша компанія займається професійним ремонтом ноутбуків, ігрових консолей і планшетів. Багаторічний досвід роботи в галузі-це впевненість, що Ваше обладнання знаходиться в надійних руках. На Нас можна покластися, нам довіряють сотні клієнтів. Приходьте і перевірте нашу пропозицію.
SAT-PROF
Сайт не містить файлів вірусного характеру! Копіювання матеріалу можливо лише за згоди Адміністратора!

MyCorp tv-sat-remont © 2024