Пятниця
29.03.2024, 11:26
TV-SAT-REMONT
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід Файли ФотоальбомUkrainske.TV
SAT
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Ukrainske.TV
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Дорогий Гість, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватись!!! обо зайти на сайт як користувач.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум по ремонту TV-SAT » Інша техніка » Інша техніка » Загальні відомості про конденсатор
Загальні відомості про конденсатор
RostykДата: Субота, 11.04.2009, 13:51 | Сообщение # 1
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1647
Статус: Відсутній
Електричний конденсатор - це елемент електричної ланцюга, призначений для використання його ємності. Конденсатор складається з двох електродів, що називаються обкладкамі, розділених діелектрики, і має здатність накопичувати електричну енергію.

Ємність конденсатора - електрична ємність між електродами конденсатора, що визначається ставленням накопичується в ньому заряду до додається напруги. Природно, ємність безпосередньо залежить від матеріалу діелектрика, форми і взаємного розташування електродів.

Згідно міжнародній системі СІ ємність вимірюється в Фарадей (Ф). Але Ви частіше бачите частки Фарадей (мікро-мкФ, нано-нФ, піко-пФ), т. к. 1 Фарадей - величезна ємність і в практичних цілях майже не використовується.

Конденсатори бувають загального і спеціального призначення. Відповідно до першого можна зустріти практично скрізь, другий - у вузлах спеціального призначення. До конденсатора спецпризначення відносять високовольтні, імпульсні, помехоподавляющіе, дозиметричні, пускові і т. п.

За характером зміни ємності конденсатори бувають постійної ємності, змінної ємності і подстроечние. З постійними конденсаторами все зрозуміло, їх ємність не регулюється. А ось змінні конденсатори допускають регулювання ємності, причому управління ємністю може бути не тільки механічне, але й електричним напругою (варіконди), температурою (термоконденсатори). Застосовуються для плавною налаштування коливальних контурів, в колах автоматики та ін

Відмінністю подстроечних конденсаторів від змінних є те, що у подстроечних регулювання ємності здійснюється разово або при настройці, регулюванню і в процесі експлуатації не змінюється.

За способом монтажу конденсатори бувають для друкованого та навісного монтажу, а також сполучення з ними. Висновки конденсаторів для друкованого монтажу можуть бути жорсткі чи м'які, аксіальние або радіальні, з дроту круглого перерізу або стрічки, у вигляді пелюсток, з кабельним вводом, у вигляді прохідних шпилек, опорних гвинтів. У конденсаторів для мікросхем і мікромодулі, а також СВЧ-конденсаторів в якості висновків можуть використовуватися частині їх поверхні (безвиводние конденсатори). У боьшінства оксидних, а також прохідних і опорних конденсаторов одна з обкладок з'єднується з корпусом, який є другим висновком (бачили допотопний люмініевий конденсатор з різьбою, ось типу таких).

За характером захисту від зовнішніх впливів конденсатори роблять незахищеними, захищеними, неізольованих, ізольованими, ущільнення, герметизовані.

Незахищені конденсатори допускають експлуатацію в умовах підвищеної вологості тільки в складі герметизовані апаратури. Защіщеннние експлуатуються в будь-якій апаратурі.

Неізольованих конденсатори (з покриттям або без покриття) не допускають дотику своїм корпусом шасі апаратури. З ізольованими все навпаки. Ізоляція виконується із пластмас, компаундів.

Ущільнені конденсатори мають ущільненню органічними матеріалами конструкцію корпусу.

Герметизовані мають герметичну конструкцію корпусу, який виключає можливість повідомлення навколишнього середовища з його внутрішнім простором. Герметизація здійснюється за допомогою керамічних та металевих корпусів або скляної колби.

По виду діелектрика конденсатори бувають з органічним, неорганічним, газоподібним і оксидних діелектриків, який є також неорганічним, але в силу особливої специфіки характеристик виділено в окрему групу.


http://sat-prof.com.ua/
 
креміньДата: Четвер, 09.09.2010, 00:16 | Сообщение # 2
Користувач
Група: Постійні користувачі
Повідомлень: 5
Статус: Відсутній
вітаю всіх
як відомо,багато несправностей в радіоелектроніці,спричинюють конденсатори.тому зараз на всіх світових форумах,широко обговорюються прилади-вимірювачі ЕПО-послідовного еквівалентного опору,або ESR.я зробив декілька різних,тому хочу поділитися інформацією.
ось один з кращих вимірювачів ЕПО,нескладний і який показав прекрасні результати
http://www.ludens.cl/Electron/esr/esr.html
якщо будуть якісь запитання-радий буду відповісти
:uk


Слава Україні

Повідомлення відредактував кремінь - Четвер, 09.09.2010, 00:30
 
RostykДата: Пятниця, 10.09.2010, 23:07 | Сообщение # 3
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1647
Статус: Відсутній
Дякую!

http://sat-prof.com.ua/
 
Форум по ремонту TV-SAT » Інша техніка » Інша техніка » Загальні відомості про конденсатор
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





Ремонт та обслуговування техніки поштою Україна - TV-SAT-REMONT Наша компанія займається професійним ремонтом ноутбуків, ігрових консолей і планшетів. Багаторічний досвід роботи в галузі-це впевненість, що Ваше обладнання знаходиться в надійних руках. На Нас можна покластися, нам довіряють сотні клієнтів. Приходьте і перевірте нашу пропозицію.
SAT-PROF
Сайт не містить файлів вірусного характеру! Копіювання матеріалу можливо лише за згоди Адміністратора!

MyCorp tv-sat-remont © 2024