Пятниця
29.03.2024, 15:08
TV-SAT-REMONT
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід Файли ФотоальбомUkrainske.TV
SAT
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Ukrainske.TV
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Дорогий Гість, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватись!!! обо зайти на сайт як користувач.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум по ремонту TV-SAT » Телевізійна техніка » Кінескопні телевізори » Міри безпеки при ремонті телевізора
Міри безпеки при ремонті телевізора
tv-sat-remontДата: Пятниця, 16.01.2009, 18:34 | Сообщение # 1
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 867
Статус: Відсутній
При ремонті телевізора, щоб уникнути травм, необхідно дотримувати правила техніки безпеки.

У телевізорі є небезпечна для життя напруга. До них, в першу чергу, відноситься напруга мережі 220В (50 Гц). Сучасний телевізор працює з імпульсним джерелом живлення, яке виконане без розв'язуючого трансформатора, тому частина схеми джерела живлення безпосередньо пов'язана з живлячою мережею. Ця частина виділена на друкарській платі блоку живлення похилим штрихуванням.

Ступінь ураження електричним струмом залежить від різних причин: від сили струму (небезпечним для життя є струм понад 25 ма), шляху проходження струму через тіло людини (найбільш небезпечним є шлях струму від однієї руки до іншої або від руки до ноги, коли струм проходить через ділянку серця). Сила струму, у свою чергу, залежить (згідно закону Ома) від прикладеної напруги, внутрішнього опору цього джерела і опору шкірного покриву. від прикладеної напруги, внутрішнього опору цього джерела і опору шкірного покриву.

Ступінь ураження струмом також залежить від стану здоров'я потерпілого, чи знаходиться він в стані алкогольного сп'яніння (це посилює дію струму на організм).

Окрім мережевої напруги, в телевізорі є висока напруга, наприклад напруга другого анода – понад 22 кв, напруга фокусуючого електроду – близько 7 кВ.

Правда, ця напруга не є небезпечною для життя, оскільки потужність джерел цієї напруги невелика. Проте несподіваний дотик до цих джерел може викликати легкий шок, а різке відсмикування руки може привести до перекидання телевізора, і якщо при цьому буде розбитий кінескоп, що знаходиться під вакуумом, то скляні осколки можуть розлетітися, що теж приведе до травми. будь-якому випадку при роботі з телевізором потрібно бути уважним, прагнути працювати однією рукою щоб уникнути дотику до токоведущим частин обома руками. Необхідно працювати інструментом з ізольованими ручками, доцільно покласти під ноги гумовий діелектричний килимок, замінювати несправні деталі слід тільки при відключеному від мережі телевізорі, при вийнятій з мережевої розетки вилці шнура живлення.

Перед заміною кінескопа необхідно зняти залишковий заряд з другого анода кінескопа.

 
Форум по ремонту TV-SAT » Телевізійна техніка » Кінескопні телевізори » Міри безпеки при ремонті телевізора
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





Ремонт та обслуговування техніки поштою Україна - TV-SAT-REMONT Наша компанія займається професійним ремонтом ноутбуків, ігрових консолей і планшетів. Багаторічний досвід роботи в галузі-це впевненість, що Ваше обладнання знаходиться в надійних руках. На Нас можна покластися, нам довіряють сотні клієнтів. Приходьте і перевірте нашу пропозицію.
SAT-PROF
Сайт не містить файлів вірусного характеру! Копіювання матеріалу можливо лише за згоди Адміністратора!

MyCorp tv-sat-remont © 2024