Субота
27.04.2024, 02:23
TV-SAT-REMONT
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід Файли ФотоальбомUkrainske.TV
SAT
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Ukrainske.TV
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Дорогий Гість, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватись!!! обо зайти на сайт як користувач.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум по ремонту TV-SAT » Флейм » Говоримо на різні теми » Обережно: на дорогах нові штрафи
Обережно: на дорогах нові штрафи
tv-sat-remontДата: Неділя, 15.03.2009, 20:09 | Сообщение # 1
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 867
Статус: Відсутній
17 жовтня в газеті «Голос України» був опублікований, прийнятий наприкінці вересня Верховною радою і підписаний Президентом Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху». Закон набере чинності після 30 днів з моменту публікації, тобто з 17 листопада. Чого очікувати з цього дня водіям, ми вирішили запитати у заступника начальника Кам’янець-Подільського міськрайонного ВДАІ Володимира МИКИТЮКА.

- Так, з вказаної дати значно підвищуються розміри штрафів, посилюються інші види адміністративних покарань за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, - роз’яснює Володимир Выкторович. - Зокрема, вводиться такий вид адміністративного покарання, як громадські роботи. Відповідно до ст.321 ч.2 КУпАП, громадські роботи виконуються не більше, як чотири години на день. Для неповнолітніх цей термін скорочується до двох годин.

- А якщо людина ухиляється від виконання громадських робіт?

- На цей випадок в силу вступає постанова суду, відповідно до якої невідбутий строк замінюється адміністративним арештом з розрахунком один день арешту за п’ять годин громадських робіт, але не більше, як на п’ятнадцять діб.

- Чи не головною новиною нового Закону стало те, що розміри штрафних санкцій збільшилися у декілька разів.

- Так, і це суттєвий крок у забезпеченні безпеки дорожнього руху. Можливо тепер водії, перш ніж сісти за кермо, двічі подумають, а чи варто порушувати. Адже мінімальний розмір штрафного стягнення коливається у межах 51-85 грн., максимальний –3400-8500 грн. (створення ДТП з потерпілими, яким нанесено тілесне ушкодження середньої тяжкості – прим.ред.). Значно підвищилася відповідальність за вчинення грубих порушень правил дорожнього руху. Зокрема, штраф за перевищення швидкості коливатиметься в межах 255-340 грн.. Проїзд на заборонений сигнал світлофора або жест регулювальника, проїзд перехресть, ненадання переваги в русі маршрутним транспортним засобам, порушення правил обгону і зустрічного роз’їзду, безпечної дистанції або інтервалу тягнуть за собою штрафні санкції в розмірі 425-510 грн. За ці ж самі порушення, які стали причиною ДТП, водій або сплачує 680-850 грн. штрафу, або ж його позбавляють права керування транспортним засобом на строк від 6 місяців до одного року.

- Відповідно до нововведеного Закону, з 17 листопада водії і носа не висунуть на дорогу без посвідчення водія та інших документів на авто. На скільки серйозними є покарання за такі порушення?

- Статтею 126 Закону передбачено стягнення у розмірі 425-850 гривень з осіб, які керують транспортним засобом без відповідних документів, або ж відмовляються їх пред’явити на вимогу інспектора ДАІ. Під цю статтю потрапляють і водії авто, які не мають належно оформленого дорожнього (маршрутного) листа або документів на вантаж, що перевозиться, ліцензійної картки чи поліса про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власника.

Зовсім інше стягнення накладається на особу, яка не має права керування. В такому випадку вона мусить заплатити від 510 до 595 грн. штрафу. Якщо за кермо сідає водій, позбавлений права керування, то за це він заплатить від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто в межах 510-850 грн.

- У новому Законі з’явилася стаття, якої раніше не було, проте яка нині, безумовно, відповідає вимогам часу – це користування мобільними телефонами під час руху транспортного засобу.

- Так, відповідно до ст.122 КУпАП, користування водієм під час руху транспортного засобу засобами зв’язку без спеціальних технічних пристроїв, що дозволяють вести розмову без допомоги рук карається штрафом у розмірі від 25 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 425-510 грн.

- Але ж як довести, що водій користувався мобільним телефоном? Одного слова інспектора ДАІ, певне, буде замало. Має бути якась доказова база.

- У своєму нещодавньому інтерв’ю начальник Департаменту ДАІ МВСУ генерал-майор міліції Сергій КОЛОМІЄЦЬ відзначив, що МВС буде ініціювати впровадження та використання приладів автоматичної фотофіксації правопорушень для формування повноцінної доказової бази порушень правил дорожнього руху.

- Володимире Вікторовичу, здається, що мінімальний розмір штрафу водії сплачуватимуть лише за порушення правил користування пасками безпеки та мотошоломами. Решта порушень достатньо відчутно вдарять по їхнім кишеням.

- Ще раз повторюся, але такий законопроект більш ніж доречний, особливо в теперішніх умовах підвищеної аварійності на дорогах. Якщо раніше штраф за невикористання пасків безпеки чи мотошоломів складав від 3,4 до 8,5 грн., то хто особливо на те звертав уваги? Нині ж розмір стягнення 51-85 грн. Безпечно розпрощатися із цією сумою не кожному під силу, тож краще зайвий раз перестрахуватися.

- Певне, найбільш хвилюючим пунктом для водіїв стало керування в нетверезому стані?

- Раніше звертали увагу лише на керування в нетверезому стані, тепер же, згідно з ст.130 КУпАП, покарання застосовуватиметься щодо водіїв, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції. Сума досить значна - 2550-3400 грн. Окрім того, ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення права керування транспортним засобом на строк від одного до двох років, або громадські роботи - від 40 до 50 годин, або адміністративний арешт від семи до десяти діб. Якщо водій двічі протягом року піддавався адміністративному стягненню за таке правопорушення, то його позбавляють права керування до десяти років з оплатним вилученням транспортного засобу.

- За яких умов працівник ДАІ має право вилучити у водія посвідчення на право керування транспортним засобом?

- Відповідно до цього Кодексу, за вчинене правопорушення, яке передбачає вилучення посвідчення водія, працівник ДАІ тимчасово вилучає посвідчення до набрання законної сили постанови у справі про адміністративне правопорушення. Проте цей термін не повинен бути більшим ніж три місяці з моменту вилучення. Натомість, видається тимчасовий дозвіл на право керування транспортним засобом. Про тимчасове вилучення посвідчення водія робиться запис у протоколі про адміністративне правопорушення.

- Яким чином водії сплачуватимуть штрафи?

- Відповідно до нового Закону, всі штрафи сплачуватимуться у банківських установах міста. Співробітники ДАІ лише прийматимуть рішення щодо їхнього стягнення. Також за систематичне порушення правил дорожнього руху будуть нараховуватися штрафні бали. Якщо протягом року з дня вчинення правопорушення сума нарахованих балів дорівнюватиме 30, то особа, відповідно до рішення суду, буде позбавлена права керування транспортним засобом. Облік нарахованих штрафних балів буде здійснюватися за допомогою спеціальної автоматизованої системи.

- Останнє запитання: збільшення розміру штрафних санкцій не призведе до ситуації, коли Ваші працівники стануть «богами» на дорозі?

- А ми ніколи ними і не були. Наше завдання – попереджувати правопорушення, а водіїв – не скоювати їх. Тоді буде порядок.

 
Форум по ремонту TV-SAT » Флейм » Говоримо на різні теми » Обережно: на дорогах нові штрафи
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





Ремонт та обслуговування техніки поштою Україна - TV-SAT-REMONT Наша компанія займається професійним ремонтом ноутбуків, ігрових консолей і планшетів. Багаторічний досвід роботи в галузі-це впевненість, що Ваше обладнання знаходиться в надійних руках. На Нас можна покластися, нам довіряють сотні клієнтів. Приходьте і перевірте нашу пропозицію.
SAT-PROF
Сайт не містить файлів вірусного характеру! Копіювання матеріалу можливо лише за згоди Адміністратора!

MyCorp tv-sat-remont © 2024