Пятниця
26.04.2024, 11:38
TV-SAT-REMONT
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід Файли ФотоальбомUkrainske.TV
SAT
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Ukrainske.TV
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Дорогий Гість, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватись!!! обо зайти на сайт як користувач.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум по ремонту TV-SAT » Флейм » Говоримо на різні теми » Реєстрація мобільних телефонів в Україні.
Реєстрація мобільних телефонів в Україні.
RostykДата: Середа, 08.04.2009, 13:43 | Сообщение # 1
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1647
Статус: Відсутній
З 1 жовтня відключать нелегальні мобільні телефони
З 1 жовтня 2009 року всі мобільні телефони, які були ввезені в Україну нелегально, будуть відключені від мереж операторів.

Я
кщо до 1 жовтня 2009 року власники нелегальних апаратів не зареєструють їх в Українському державному центрі радіочастот (УДЦР), їх відключать і підключити таку незареєстрованну "трубку" буде в Україні неможливо, повідомляє газета "Сегодня".

Легальні мобільні телефони реєструвати не потрібно. Інформацію про те, що вони потрапили в країну законним шляхом, митниця передасть мобільним операторам. У митниці, за даними УДЦР вже є повний список мобільних телефонів, легально завезених у країну, до кожного з яких прикріплений спеціальний код (ІМЕІ).

За ним до 30 червня і буде здійснюватися звірення з операторами.

Після цього оператор має розіслати усім власникам нелегальних телефонів SMS з інформацією про те, що їм потрібно узаконити апарат, інакше він буде відключений від мережі.

Тож якщо вам на початку липня не надійде повідомлення про те, що потрібно зареєструвати мобільний, ваш телефон - легальний. Нелегальні мобільні можна буде "легалізувати" тільки якщо вони куплені до 28 березня цього року.

Ті ж телефони, які будуть куплені після 28 березня, можна буде зареєструвати лише протягом трьох місяців з моменту їх придбання, і тільки легальні (тобто ті, які пройшли розмитнення, під час якої їхні ІМЕІ були автоматично внесені в спеціальну базу).

Якщо ж мобільний - "нелегал", то господар не зможе зареєструвати апарат, і через три місяці його відключать.

"Тепер, якщо споживач купує легальний телефон у спеціалізованому магазині, продавець автоматично реєструє апарат у базі ІМЕІ, при цьому при купівлі перевіряє співпадіння коду "трубки" з кодом, внесеним у базу", - розповів заступник директора УДЦР Кириченко.

"Для цього набирається комбінація "*#06# введення" і на екрані телефону з'являються цифри коду ІМЕІ. Якщо номери співпадають, то це означає, що телефон легальний і споживача не відключать у майбутньому від мережі. Якщо отриманий код не співпадає з базовим, такий телефон оператори мобільного зв'язку відключать через три місяці, тому такий апарат купувати не слід", - пояснив він.

Представники мобільних операторів підтвердили готовність відключати незареєстрованні телефони.

Водночас, як зазначає видання, украдені мобілки будуть швидко відключати, тож пропаде потреба їх красти.

Як розповідають у ДП "Центр радіочастот", зараз створюється так звана база з "чорним списком" мобільних телефонів.

Якщо апарат буде викрадений, його власник має звернутися в міліцію з заявою про крадіжку. Слідчий передасть дані коду ІМЕІ всім наявним у країні мобільним операторам, і ті будуть зобов'язані відключити апарат від мережі. Якщо телефон буде знайдено, то відповідна заява і міліцейський протокол дозволять підключитися до мережі знову.

У МВС підтвердили таку схему боротьби з крадіжками. Вона активно використовується в Європі.

Якщо купуєте мобільний телефон зараз:

1. Продавець автоматично має внести в базу ваш телефон.

2. Уточніть у продавця, чи вніс він вас у базу. І в будь-якому випадку самі перевірте, чи співпадає код ІМЕІ, написаний на вашому телефоні, з кодом, який зареєстровано у базі даних ІМЕІ: наберіть з мобільного, який купуєте *#06# і натисніть виклик.

ДИВИСЬ ТАКОЖ

02.04.2009
Шахраї на дроті!
03.03.2009
Половина жителів Землі мають мобільні телефони
20.11.2008
Яку музику українці закачують на мобільні замість гудків?

Вам прийде код, який потрібно порівняти з заводським, нанесеним на телефоні під акумулятором та на пакувальній коробці і зазначеним у паспорті на товар.

3. Якщо коди не співпадають, у жодному разі не купуйте телефон.

4. Якщо все гаразд, то все ж зберігайте всі документи на товар (чек, накладну, паспорт на телефон).

P.S. У попередній версії новни, зробленої за матеріалами газети "Сегодня", було зазначено, що "якщо ваша мобілка була куплена до 28 березня 2009 року, потрібно пройти реєстрацію, самому внести код ІМЕІ в базу даних у ДП "Укрдержцентр радіочастот".

В матеріалах УДЦР, наданих "Українській правді. Життя", водночас, чітко вказано:

У разі, якщо Ви придбали мобільний телефон, ввезений нелегально і підключилися до оператора до 30 липня 2009 року, Ваш телефон буде внесено оператором до бази даних кодів ІМЕІ і безперешкодно обслуговуватися любим оператором у подальшому.

Якщо ви придбали "сірий" мобільний телефон після цієї дати, оператори відмовлять Вам в його обслуговуванні і подальше узаконювання такого мобільного телефону не передбачається, а в іншому випадку відсутній сенс вводити процедуру обліку кодів ІМЕІ.


http://sat-prof.com.ua/
 
RostykДата: Неділя, 12.04.2009, 23:30 | Сообщение # 2
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1647
Статус: Відсутній
Хто що думає з цього?

http://sat-prof.com.ua/
 
albibegДата: Понеділок, 13.04.2009, 14:36 | Сообщение # 3
Користувач
Група: Постійні користувачі
Повідомлень: 6
Статус: Відсутній
Думаю шо то всьо пігня
 
AgentДата: Вівторок, 04.08.2009, 12:24 | Сообщение # 4
Профі по TV-SAT
Група: Адміністратор
Повідомлень: 996
Статус: Відсутній
Відключення нелегальних телефонів відклали

Введення системи моніторингу мобільних апаратів відкладено як мінімум на півроку. На думку учасників ринку, повноцінний запуск системи відбудеться в найкращому випадку в лютому 2010 року

Мобільні оператори домовились з Нацкомісією з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) про перенесення термінів впровадження системи перевірки IMEI-кодів.

Про це з посиланням на заяву члена НКРЗ Володимира Олійника повідомляє "Коммерсант-Україна".

За словами Олійника, "Астеліт" і "Українські радіосистеми" (УРС; TM Beeline) будуть готові до реалізації проекту до кінця цього року, а МТС і "Київстар" - "не раніше початку, а то і середини наступного".

Нагадаємо, спочатку передбачалося, що впровадження нового порядку ввезення і реалізації мобільних телефонів, спрямованого на боротьбу з "сірим" імпортом, буде здійснюватись у кілька етапів.

Під час першого імпортерів зобов'язали протягом 10 днів після ввозу партії мобільних телефонів надавати Українському державному центру радіочастот (УДЦР) інформацію про всі IMEI-коди (він наноситься виробником мобільних телефонів на фірмову етикетку, нанесену безпосередньо на корпус мобільного телефону під кришкою).

А рітейлери повинні були до 30 травня зареєструвати в УДЦР коди телефонів, завезених до прийняття нових правил. Оператори повинні були підключитися до реалізації плану восени.

До 30 вересня їх зобов'язали надати УДЦР інформацію про IMEI-номери телефонів, що обслуговуються їх мережами, - вони будуть включені в реєстр і вважатимуться легальними.

Член НКРЗ Володимир Звєрєв зауважував, що з 30 вересня оператори мобільного зв'язку перевірятимуть IMEI-коди телефонів і відключатимуть незареєстровані телефони від своєї мережі.

Оператори зв'язку кажуть, що їм нескладно подати вчасно базу абонентських кодів. Але заявлені терміни останнього етапу (впровадження системи моніторингу IMEI-кодів) нездійснимі. Начальник департаменту корпоративних зв'язків компанії "Київстар" Жанна Ревнова зауважила, що мінімально можливий термін реалізації проекту - початок лютого 2010 року. На цю ж дату орієнтуються в "Астеліті".

"Чим масштабніша мережа, тим більше складних у технічному плані рішень вона вимагає", - каже керівник проекту по впровадженню бази даних IMEI-кодів "МТС-Україна" Віктор Іванов.

У компанії вважають, що запровадити систему моніторингу їм навряд чи вдасться навіть у лютому. "А оскільки мова йде про створення єдиної бази даних, запуск проекту можливий тільки одночасно всіма мережами мобільного зв'язку", - додають в УРС.


Світ єлектроніки для профі ---- http://tv-sat-remont.pl.ua/
 
Форум по ремонту TV-SAT » Флейм » Говоримо на різні теми » Реєстрація мобільних телефонів в Україні.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





Ремонт та обслуговування техніки поштою Україна - TV-SAT-REMONT Наша компанія займається професійним ремонтом ноутбуків, ігрових консолей і планшетів. Багаторічний досвід роботи в галузі-це впевненість, що Ваше обладнання знаходиться в надійних руках. На Нас можна покластися, нам довіряють сотні клієнтів. Приходьте і перевірте нашу пропозицію.
SAT-PROF
Сайт не містить файлів вірусного характеру! Копіювання матеріалу можливо лише за згоди Адміністратора!

MyCorp tv-sat-remont © 2024