Четвер
28.03.2024, 20:35
TV-SAT-REMONT
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід Файли ФотоальбомUkrainske.TV
SAT
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Ukrainske.TV
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Дорогий Гість, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватись!!! обо зайти на сайт як користувач.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум по ремонту TV-SAT » Ремонт SAT Receiver » Транспондерні новини,ключі » Коротко про супутникове телебачення
Коротко про супутникове телебачення
RostykДата: Субота, 11.04.2009, 20:52 | Сообщение # 1
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1647
Статус: Відсутній
Супутникове телебачення, спочатку, ділиться на аналогове і цифрове. Але аналогове телебачення - вчорашній день - незадовільна якість сигналу, кількість каналів постійно скорочується, устаткування вже не випускається, і встановлювати собі комплект для прийому супутникового аналогового телебачення зараз вже не має сенсу. Інша справа - цифровий формат віщання - декілька тисяч каналів різних тематик на всіх мовах миру і відмінну якість зображення і звуку.

1. Обов'язкова умова. Спершу Вам слід переконатися, що на об'єкті установки супутникової антени (або як її ще називають - тарілки) є вихід (не закритий ближніми висотними будівлями або деревами відкритий простір) на південь (все це робиться через те, що всі супутники "висят" над екватором). Це легко визначити, з'ясувавши, чи є в кімнаті сонце з 12:00 до 15:00 годин, або подивившися, чи встановлені супутникові тарілки у сусідів. Якщо йдеться про котедж, то установку, можна провести на дах (південь відкритий у будь-якому випадку), або на грунт, якщо встановлюється тарілка великого діаметру.
Якщо дана умова відсутня, то тарілку або доведеться виносити на дах будівлі, що спричиняє за собою оплату додаткової проводки кабелю і установку антени більшого діаметру (а іноді і ряд інших проблем: складний дах, ослаблення сигналу…), або Вам зовсім доведеться відмовитися від супутникового телебачення.

2. Що дивитимемося? Далі, Вам слід визначитися, канали якої тематики (тематик) і на яких мовах Вас цікавлять. Найпопулярніші супутники, це: Hot Bird (більше 560 каналів), Sirius (близько 90 каналів), Astra (більше 300) і Eutelsat W4 (НТВ Плюс і ще близько 10 каналів). Для України деякий інтерес викликає супутник Amos, зважаючи на наявність на ньому двох музичних і деяких інших українських каналів.

3. Супутникові антени. Супутникові антени виготовляються з алюмінію (дешево і сердито) або стали (дорожче більш ніж в два рази). Рівень сигналу, а, отже, і якість і кількість каналів, залежить від діаметру супутникової тарілки. Підбиратися вона повинна індивідуально для кожного регіону. Для цього достатньо буде звернеться в найближчу фірму, що займається продажами супутникових аннтен, студію кабельного ТБ, знайомим фахівцям, або ж спробувати з'ясувати потрібний вам діаметр через інтернет (що іноді буває скрутне, якщо допустимо ви живете не в крупному місті. Можна звичайно ізночально поставити аннтену великого діаметру (1,8 - 2,6 м., але вони дстаточно дорогі і часто немає значення викидати гроші на вітер. практично на всій теріторії України на аннтену 90 см. можна приймати з відмінним рівнем сигналу більшість супутників, в зону покриття яких входить Україна. Можуть виникнути проблеми тільки з Astra і Ямал, але помоєму це не буде істотне втратою для багатьох з Вас (окрім тих, хто женеться за коллічеством каналів. На аннтену 120 см. ви одержите вже деякі гарантії того, чтосигнал з Sirius не сипатиметься в погану погоду. Використовування аннтен більшого діаметру вже фактично не практичне і не має сенсу.
Стаціонарні тарілки, тобто що не обертаються, називаються азимутними, поворотні, про яких ми поговоримо далі - полярними.
Тарілки бувають: офсетні - коли конвертор встановлюється на одному (нижньому) кріпленні;
прямофокусниє - конвертор ставіься 3 кріплення (не практичний і не поширений варіант);

4. Мультіфіди, актуатори і позіционери. Одну тарілку діаметром не менше 1,2 м, можна набудувати відразу на 2 супутники (Astra + Hot Bird або Sirius + Hot Bird або Astra + НТВ Плюс і т.д.), і навіть на 3 (Hot Bird + Astra + НТВ Плюс)!!! Але для цього доведеться придбати додатковий конвертор (один для прийому сигналу з одного супутника, інший - з іншого), мультіфід (пристосування для закріплення двох конверторів на одній тарілці) і дисек-переключатель, який дозволяє подавати сигнал з декількох (до чотирьох) конверторів або тарілок на один супутниковий приймач.
Також, дуже поширений варіант установки поворотної антени (антена з полярною підвіскою), що дозволяє приймати практично всі супутники. Але для цього доведеться додатково придбати актуатор (поворотник) і позіционер (пристрій управляючий актуатором), або ресівер з вбудованим позіционером.
Позіционери бувають двох видів: дісек-позіционер - управляє поворотом тарілки автоматично при перемиканні каналів; просто позіционер - має окремий пульт, яким вимагається міняти позицію тарілки уручну.

5. Конвертори. Головка, вона ж конвертор - пристрій, який, кріпиться на тарілці, підсилює сигнал, що приймається, з супутника і конвертує його в діапазон, в якому працює ресівер. На цьому пристрої ми зупинятися не будемо, оскільки всі вони майже нічим не відрізняються, мають однаковий коефіцієнт шуму - 0.6 Db (основна характеристика конвертора) і стоять однаково. Єдине, що варто відзначити - це те, що для прийому більшості супутників потрібні конвертори з лінійною поляризацією, а для супутника Eutelsat W4 (канали НТВ Плюс) - з круговою.

6. Канали і кодування. Практично на всіх супутниках є безкоштовні канали - FTA-каналы (на супутнику Hot Bird, наприклад, їх більше 180), які можна переглядати без карток, абонентної платні, і заощадити на супутниковому приймачі (ресівері), оскільки ресівери для відкритих каналів стоять, зрозуміла справа, на порядок нижче. Платні ж (закодовані) канали, віщають в різних кодуваннях (Viaccess, Mediaguard (у народі Seca), Irdeto, Betacrypt, Nagravision…), і, щоб побачити їх Вам доведеться придбати картки, дорожчий ресівер, а в деяких випадках, і вносити абонентну платню.

7. Супутникові приймачі. Різні ресівери можуть відкривати як одну (Viaccess), так і декілька кодувань. Вартість ресівера залежить від фірми виробника і додаткових можливостей, але, як правило, чим більше за кодування може відкрити ресівер, тим дорожче він стоїть. Одні ресівери для закритих каналів розкривають тільки одне кодування, інші розкривають два кодування, треті можуть працювати з додатковим модулем (за наявності Common Interfece у ресівера), який дозволяє відкривати додаткові кодування, а є ресівери з вже вбудованим модулем. Існують модулі, які дозволяють проглядати до п'яти кодувань відразу, що набагато дешевше, ніж купувати модуль для кожного кодування.
Останнім часом стали популярні ресівери з жорстким диском (місткість від 20 Gb), які дозволяють записувати супутникові передачі подібно відеомагнітофону, але і стоять вони дорожче.

8. Кабелі. При установці супутникових телевізійних систем краще використовувати якісний кабель, наприклад фірм Cavel - SAT 700/703 (Італія). Це надійні і популярні кабелі - відмінний вибір для будь-якого комплекту супутникового телебачення. Варто помітити, що заощадивши і купивши кабель "подешевле", ви можете сильно постраждати від того, що сигнал дійде до ресівера сильно "затухшим" (недостатньо могутнім), що відіб'ється на якості картинки.

9. Карти доступу і програматори. Для проглядання закодованих каналів необхідно мати карту доступу. На території РФ офіційні права на віщання, а отже, і на продаж абонентних карт, має тільки телекомпанія НТВ-плюс. Вся решта телекомпаній, каналів яких можна переглядати в Росії не мають права віщати у нас офіційно, так що єдиний вихід побачити їх - піратські карти. Знайти такі карти не проблема, стоять вони не дорого і бувають двох типів: GoldWafer - підтримує до 15 провайдерів одного кодування (бувають і виключення з правил, наприклад, прошивки, які працюють напряму з конкретним софтвером ресівера, як у Samsung DSR 9500, можна записати близько 30 провайдерів); FunCard - підтримує до 40 провайдерів різних кодувань. Все, що Вам треба буде робити - записувати на карту нові коди (прошивки), коли закінчать дію старі (термін їх дії від 1 тижня).
Щоб робити це самостійно, Вам буде необхідний комп'ютер з виходом в Інтернет і програматор.

10. Недолік. Сила-силенна всіляких каналів відмінної якості - це звичайно добре, але в бочці меду, завжди є… Один ресівер - один телевізор. Встановивши один комплект для прийому супутникового телебачення, Ви не зможете зробити розводку по всьому будинку. Максимум що можна зробити - це дивитися на двох (або більш) телевізорах один і той же канал (подібно відеомагнітофону). Отже, якщо хочете дивитися супутникові канали на двох (або більш) крапках - придбавайте ресівер для кожного телевізора.

11. Підсумок. Отже, підведемо підсумок. Якщо у Вас є вихід на південну сторону, або можливість установки супутникової тарілки на даху, то Ви можете дивитися канали більш ніж з десяти супутників. Кількість каналів буде завісить від розмірів тарілки і вибраного Вами ресівера.


http://sat-prof.com.ua/
 
Форум по ремонту TV-SAT » Ремонт SAT Receiver » Транспондерні новини,ключі » Коротко про супутникове телебачення
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





Ремонт та обслуговування техніки поштою Україна - TV-SAT-REMONT Наша компанія займається професійним ремонтом ноутбуків, ігрових консолей і планшетів. Багаторічний досвід роботи в галузі-це впевненість, що Ваше обладнання знаходиться в надійних руках. На Нас можна покластися, нам довіряють сотні клієнтів. Приходьте і перевірте нашу пропозицію.
SAT-PROF
Сайт не містить файлів вірусного характеру! Копіювання матеріалу можливо лише за згоди Адміністратора!

MyCorp tv-sat-remont © 2024