Пятниця
24.09.2021, 11:30
TV-SAT-REMONT
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід Файли ФотоальбомМагазин SatMaster
SAT
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Дорогий Гість, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватись!!! обо зайти на сайт як користувач.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум по ремонту TV-SAT » Ремонт SAT Receiver » Характерні поломки тюнерів » Характерні поломки Globo 3000-6010
Характерні поломки Globo 3000-6010
tv-sat-remontДата: Середа, 04.03.2009, 17:21 | Сообщение # 1
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 867
Статус: Відсутній
Характерні поломки Globo 3000-6010

95 % відказів--вихід з ладу конденсаторів С13,С15.Вони стоять 470мкФ 10В.Напруга явно замала.Після випрямлення однополуперіодним випрямлячем залишаються негативні викиди-голки.вони то найімовірніше і довбають наш нещасливий С13, С15,нагріваючи а потім і вбиваючи його. Адже другий конденсатор, який стоїть після дроселя виходить з ладу набагато рідше. Негативним чинником також є великий струм, який їсть процесор по 3,3В,не даючи цьому конденсатору як слід заряджати.Власне 470 мкФ-це мінімально допустима ємність для даного струму,тобто без запасу.Моя думка-треба ставити 1000мкФ16В.бажано ставити на 105 градусів. Напевно є резон міняти його відразу в новому тюнері.

Конденсатори по5В і 12В а також Д6 в первинному ланцюзі виходять з ладу набагато рідше я б сказав в межах гарантійної норми для тюнерів цієї цінової категорії.

Продовжуємо розбір ситуацій...

Були випадки з Globo, через деякий час роботи починає зависати, потім моргають цифри, може висвітитися 8, 5 або все що завгодно потім взагалі пропадає і відео і звук і на табло ні чого не світитися.Замінив кварц з робочого ресівера і все налагодилося, а для експерименту випаяний кварц вставив в справний ресівер і він почав дуріти .

Після сильної грози мій Глобік(Digital 4100) перестав показувати.Згоріли всі 3 головки на мультифіді Амос-Сиріус-Хотбірд і дісек.На LNB-вході тюнера була напруга 22 В незалежно від того яка виставлена поляризація.Поміняв стабілізатор KA317(як транзистор, стоїть на радіаторі біля ВЧ-блока), саме такого не було, поставив LM317T(аналог), стоїть 1.5 грн.Все запрацювало (з новими головками), тільки LOOP-вихід залишився неповноцінний - сигнал проходить тільки при включеному тюнері, коли ставиш в черговий режим - сигнал взагалі не проходить.Розбиратися не став - мені не критично.

До речі, в DVB-карті Twinhan, теж було 22 В, і теж поміняв цей же стабілізатор - запрацювало.
Заразом помінявС13, C15 в блоці живлення - на майбутнє.

У мене були три апарата з наступним дефектом(кварц на27Мгц):проробив від30 хвилин до години .на дисплеї або 0 або 8.повторне включення продовжувало роботу на 30 хвилин.Заміна кварцу розв'язала проблему.

Попадалися Глобіки з таким дефектом- майже немає відео, ледве помітно спотворену чорно-білу картинку, після деякого часу роботи –зависання. Проблема розв'язується заміною конденсатора (100х16 маркіровка на платі СV5, (VER -4.0)), що знаходиться після 34 вивода проца.( через витік в ньому перегрівається проц) ( Цей дефект був характерний для ресіверів AllStar 6100XE близько півтора років тому, маркіровка на платі с 601).

У тюнері Digital відсутній відеосигнал на всіх виходах. Аудіо - є.
Вирішив заміною м-ми ICV1(7809) на материнці

 
sokilДата: Середа, 25.03.2009, 23:40 | Сообщение # 2
Користувач
Група: Постійні користувачі
Повідомлень: 2
Статус: Відсутній
Знайшов причину це LM317!!!
ДЯКУЮ!!!!!!!!!!!!!!! smile
 
AgentДата: Четвер, 04.06.2009, 14:58 | Сообщение # 3
Профі по TV-SAT
Група: Адміністратор
Повідомлень: 996
Статус: Відсутній
Quote
Знайшов причину це LM317!!!

Буває що ще СМД транзюки коло неї горять


Світ єлектроніки для профі ---- http://tv-sat-remont.pl.ua/
 
RostykДата: Понеділок, 08.06.2009, 19:26 | Сообщение # 4
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1647
Статус: Відсутній
Globo 4100С не запускається
Проблема в С15 1000МКФ/25В по напрузі 3,3В
Пусля заміни все ОК


http://sat-prof.com.ua/
 
RostykДата: Вівторок, 09.06.2009, 22:34 | Сообщение # 5
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1647
Статус: Відсутній
Доречі!Перший випадок що вздумає в ньому літ!

http://sat-prof.com.ua/
 
RostykДата: Субота, 20.06.2009, 21:15 | Сообщение # 6
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1647
Статус: Відсутній
Globo 4100C немає відео
Проблема вирішується заміною транзисторів Q5 і Q6


http://sat-prof.com.ua/
 
AgentДата: Четвер, 25.06.2009, 21:42 | Сообщение # 7
Профі по TV-SAT
Група: Адміністратор
Повідомлень: 996
Статус: Відсутній
Глобо 3000-5000 не запускається БЖ "цикає" на виході "0В"
Проблема криється в діоді Д5 біля МС в первинному колі


Світ єлектроніки для профі ---- http://tv-sat-remont.pl.ua/
 
RostykДата: Пятниця, 26.06.2009, 15:39 | Сообщение # 8
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1647
Статус: Відсутній
Agent,або ще діод в вторичці таке дає!

http://sat-prof.com.ua/
 
RostykДата: Субота, 27.06.2009, 16:48 | Сообщение # 9
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1647
Статус: Відсутній
Globo 4100C не включається на дісплеї горить ASH після заміни ОЗУ тюнер успішно запрацював! prof

http://sat-prof.com.ua/
 
AgentДата: Вівторок, 30.06.2009, 18:43 | Сообщение # 10
Профі по TV-SAT
Група: Адміністратор
Повідомлень: 996
Статус: Відсутній
Глобо 7010А не включається проблема в БЖ а саме в діоді D7 (пробитий)
Після заміни ВСЕ ОК


Світ єлектроніки для профі ---- http://tv-sat-remont.pl.ua/
 
RostykДата: Четвер, 02.07.2009, 16:55 | Сообщение # 11
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1647
Статус: Відсутній
Globo 4100C після грози немає сигналу!Вирішується заміною стабілізатора КА317

http://sat-prof.com.ua/
 
RostykДата: Субота, 28.11.2009, 01:58 | Сообщение # 12
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1647
Статус: Відсутній
Globo 5000 після перенапруги!Після заміни 5MO365R не запускається,дефект був в резисторі R2 100K (стоїть біля МС)

http://sat-prof.com.ua/
 
RostykДата: Пятниця, 01.01.2010, 00:53 | Сообщение # 13
Administrator
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1647
Статус: Відсутній
Глобо 7010а не запускається дісплей глючит (всі сигменти) виноватий кондюк по 3.3В на вигляд вздутий!

http://sat-prof.com.ua/
 
Форум по ремонту TV-SAT » Ремонт SAT Receiver » Характерні поломки тюнерів » Характерні поломки Globo 3000-6010
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





Ремонт та обслуговування техніки поштою Україна - TV-SAT-REMONT Наша компанія займається професійним ремонтом ноутбуків, ігрових консолей і планшетів. Багаторічний досвід роботи в галузі-це впевненість, що Ваше обладнання знаходиться в надійних руках. На Нас можна покластися, нам довіряють сотні клієнтів. Приходьте і перевірте нашу пропозицію.
SAT-PROF
Сайт не містить файлів вірусного характеру! Копіювання матеріалу можливо лише за згоди Адміністратора!

MyCorp tv-sat-remont © 2021